elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Recta final de l’actuació a l’Espai Firal de Morella

Recta final de l’actuació a l’Espai Firal de Morella
  • La coberta exterior i el fals sostre interior ja s’han instal·lat i avui han començat els treballs amb la il·luminació

  • També s’aprofita per a millorar les instal·lacions existents i actualitzar-les a l’ús actual

  • Aquesta ha sigut una actuació especial a causa de la retirada del fibrociment que cobria tota la nau

Les obres de l’Espai Firal de Morella arriben a les últimes setmanes  després de canviar la coberta exterior de la teulada i el fals sostre interior. Així, avui han començat els treballs d’instal·lació de l’enllumenat d’aquest edifici i quedarà el condicionament final per a tornar a albergar activitats en el seu interior. A més, amb la finalització de la coberta nova, s’ha ampliat l’actuació prevista per a millorar l’enllumenat, així com les diferents instal·lacions de l’edifici i adaptar-les al seu ús actual. D’aquesta manera, els treballs s’allargaran durant tot el mes d’agost.

Cal recordar que al mes de novembre la teulada va patir desperfectes a causa del vent. Així, durant les primeres setmanes es van realitzar treballs de neteja en tota la zona i d’assegurar el material d’aquesta. Al mes de juny, l’actuació es va adjudicar a l’empresa Omega Ingenia obras y servicios S. L. Amb un pressupost de 169.000 euros més els costos tècnics. A més, es tractava d’una actuació especial, ja que ha sigut necessari retirar el fibrociment que cobria aquesta teulada. També cal apuntar que la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Morella van signar un conveni de col·laboració per a realitzar aquesta obra, en la qual la primera aportarà 100.000 euros. La companyia asseguradora i el consistori cobriran la resta del cost de les obres.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’inici de la instal·lació de l’enllumenat de l’Espai Firal marca la recta final d’aquesta actuació que ha sigut necessària a causa dels desperfectes que va causar el vent a la teulada” i ha afegit que “aprofitarem per a millorar també diverses instal·lacions i espais dins de l’edifici, el qual es podrà tornar a utilitzar al mes de setembre, també si ho permet la COVID-19”. L’edil ha explicat que “es tracta d’una actuació que requereix un esforç econòmic important, pel tractament especial que cal per a retirar el fibrociment, així com aprofitar per a actualitzar les instal·lacions de l’Espai Firal a l’ús que té actualment”. Finalment, ha volgut “agrair la coordinació amb l’empresa executora i l’equip tècnic de l’ajuntament i que l’Espai Firal puga albergar activitats de nou”.

Pujar