elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP reclama que Morella cobra als seus pobles una taxa de 120 euros a l'any per un servei que no presta

El PP reclama que Morella cobra als seus pobles una taxa de 120 euros a l'any per un servei que no presta
  • El PP exigeix eximir als veïns dels pobles que depenen administrativament de Morella del pagament de la taxa per depuració d'aigua

  • La demanda, formulada per Jesús Lecha, portaveu del PP, fa més d'any i mig, és ignorada per l'alcalde que continua cobrant 36.000 euros a l'any sense rebre res a canvi

Els veïns que resideixen als pobles dependent de Morella paguen a l'any 120 euros per un servei que imposa el consistori i que no presta. Es tracta del servei de depuració d'aigua que no arriba a localitats com Ortells, Herbeset, Chiva de Morella o La Pobla d'Alcolea, entre altres, però de les quals el consistori socialista recapta 36.000 euros a l'any.

Des del PP de Morella, Jesús Lecha, portaveu del grup municipal, s'ha reclamat des de més de fa any i mig la suspensió d'aquest tribut. “Es tracta d'un càstig fiscal que no té raó de ser. No prestar un servei i cobrar-lo és enganyar la població i sacrificar l'economia domèstica de desenes de famílies que viuen als pobles. És injust, perquè hi ha veïns que fins i tot arriben a pagar més per aquest concepte que pel consum d'aigua”.

I les seues demandes s'han traslladat al ple en infinitat d'ocasions. L'última en el ple del juliol passat a la qual el portaveu va traslladar “per enèsima ocasió, la necessitat de suspendre aquesta operació confiscatòria indeguda o, en defecte d'això, habilitar alguna mesura compensatòria per a retornar als veïns la càrrega de 120 euros que abonen cada any”.

Lamentablement, explica Lecha, l'alcalde de Morella, el socialista Rhamsés Ripollés, “es nega a suspendre la taxa o, en defecte d'això, a aplicar mesures compensatòries. Perquè els 36.000 euros que injecta l'empresa pública a través d'aquesta recaptació indeguda li permeten sufragar la pujada de la seua nòmina i la dels seus regidors, i també la propaganda amb la qual finança a l'empresa del germà de Ximo Puig. Els pobles de Morella paguen i ell garanteix la seua paga i la de la família de Puig”, ha manifestat el portaveu del PP en la localitat.

Pujar