13 de desembre de 2019 13/12/19

El PPCS reclama a Educació que cobrisca amb urgència la plaça de professor de valencià en l'institut de Morella

El PPCS reclama a Educació que cobrisca amb urgència la plaça de professor de valencià en l'institut de Morella - (foto 1)

  El Partit Popular de la província de Castelló ha exigit a la conselleria d'Educació que cobrisca de manera urgent la plaça de professor de valencià de l'IES Els Ports de Morella, que està vacant des de fa dos mesos.

  Noelia García, regidor del PP en l'Ajuntament de Morella, ha denunciat que “en dos mesos, el Consell ha sigut incapaç de substituir a la professora de valencià malgrat les contínues exigències per part de l’AMPA". Per a l'edil, ”Ximo Puig ha deixat desemparats als alumnes de tota la comarca que van a patir les conseqüències de la falta de capacitat del Consell per a cobrir la plaça de docent de valencià”.

  Noelia García ha assegurat que “la deixadesa del Consell és perjudicial per als alumnes, sobretot per als estudiants de 2º de batxillerat que estan preparant les proves d'accés a la universitat”. “Estem en la recta final del curs i els estudiants poden veure minvada la seua preparació. És una autèntica vergonya”.

  Per a l'edil, “la solució als alumnes no pot ser que es queden amb les notes del segon trimestre i que hagen de cercar-se un professor particular per a preparar la selectivitat”.

  La plaça de valencià de l'IES Els Ports està vacant des del 15 de febrer. Dies després, concretament el 23 de març, l'AMPA va remetre un escrit a la conselleria d'Educació perquè cobrira la plaça de forma immediata, lamentablement sense èxit.

  Per açò, el 17 d'abril la diputada autonòmica pel PPCV, Beatriz Gascó, va registrar una pregunta a la Mesa de les Corts perquè el conseller Vicent Marzà explique perquè no s'ha cobert encara la plaça de docent en l'IES Els Ports, quan té previst fer-ho i com pensa rescabalar el conseller als alumnes, sobretot als de 2º de batxillerat que estan preparant-se les proves d'accés a la universitat.

  Noelia García ha assegurat que “és de vergonya que els que diuen ser defensors de l'educació pública, els que es posen sempre darrere de la pancarta quan estan en l'oposició, quan tenen la responsabilitat de governar són incapaces de solucionar els problemes”. Per a l'edil, “el Consell està més ocupat a obrir ‘Tele Oltra’ o a crear quiosquets per a col·locar als seus amics, que a oferir una educació de qualitat. Açò si que són retallades”.

   

  ocultar
  El PPCS reclama a Educació que cobrisca amb urgència la plaça de professor de valencià en l'institut de Morella
  Pujar