elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella ha viscut un cap de setmana al voltant de la Guerra Civil

Morella ha viscut un cap de setmana al voltant de la Guerra Civil
  • El Centre d’Estudis dels Ports va organitzar la VII jornada intercomarcal sobre la Guerra Civil amb les històries del conflicte a la zona

  • També va haver-hi escenificació de combats amb la primera edició del Museu vivent de la Guerra Civil on els personatges van mostrar com era la vida de conflicte l’any 1938

MÉS FOTOS
Morella ha viscut un cap de setmana al voltant de la Guerra Civil - (foto 2)

Morella ha viscut un intens cap de setmana amb diferents activitats al voltant de la Guerra Civil. D’esta manera, el Centre d’Estudis dels Ports va organitzar la VII jornada intercomarcal sobre la Guerra Civil, en la qual va haver-hi xerrades i exposicions amb les històries d’este conflicte, especialment a la comarca dels Ports i els seus voltants a l’any 1938. Junt amb esta jornada, la ciutat també va albergar la primera edició del Museu vivent de la Guerra Civil amb l’escenificació de com era la vida dels combatents en plena guerra amb les dificultats per a sobreviure. En la zona del Prat de l’Alameda es van situar les trinxeres i els campaments d’ambdós bàndols amb la mostra de molts materials de l’època tant de combat com de medicina, cuina, telecomunicacions, etc.

El regidor de Turisme, Javier Amela, ha destacat que “activitats com les d’este cap de setmana atrauen morellanes, morellans i visitants i conèixer esta part de la història més recent. Es va demostrar que amb poc es pot fer molt i aconseguir un bon cap de setmana”.

D’altra banda, la regidora de Cultura, Ruth Martínez, ha explicat que “estes activitats han estat organitzades per associacions particulars amb un gran interés per la història i de forma completament altruista, per tant, el cost per a l’Ajuntament de Morella per albergar estes ha estat pràcticament zero. Un fet molt important en la situació econòmica que ens han deixat i que la major part de la gent entén i treballa per a ajudar al poble en allò que cadascú pot”. Finalment, ha volgut “agrair l’esforç personal i econòmic del Centre d’Estudis dels Ports i a les associacions encarregades del museu vivent per la seua implicació  en l’organització d’este cap de setmana, especialment a persones com Ernest Querol o Aleix Querol per promoure i tirar endavant les activitats, així com a la rondalla per l’esforç d’extraure les composicions i partitures del concert que van realitzar”. “És una sort i una gran satisfacció organitzar activitats en persones que treballen de forma desinteressada per fer poble” ha reflexionat l’edil.

 

Pujar