5 d’agost de 2020 5/8/20

Un pas més per a que Morella i Vilafranca tinguen SAMU 24 hores

Un pas més per a que Morella i Vilafranca tinguen SAMU 24 hores - (foto 1)

    Tal com s’ha informat a l’ajuntament de Morella, la Conselleria de Sanitat i Salut Pública de la Comunitat Valenciana continua fent passos amb el ferm compromís que Morella tinga un servei de SAMU 24 hores. La Generalitat Valenciana proposa la creació una base SAMU 24 hores a Morella i també ampliar la de Vilafranca. Aquestes suposen una ampliació de 6 metges i 6 infermers per a cobrir el servei.  

    La SAMU 24 hores a Morella és una reivindicació històrica de la ciutat i tota la comarca dels Ports per a tindre uns serveis sanitaris dignes i un temps de resposta davant d’urgències acceptables, tenint en compte la llunyania dels hospitals. Així, es preveu un pressupost anual de 845.000 euros per a dotar a Morella d’este nou servei.

    Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “és un servei molt necessari ací a l’interior on la distancia amb els hospitals és més gran i, per aquesta raó, una reivindicació històrica de molts pobles de la comarca dels Ports”. L’edil ha comentat que “tindre una atenció completa des de Morella és molt important perquè suposa salvar vides” a més, ha afegit que “la zona dels Ports té un registre d’incidències més reduït que altres zones a causa de tindre menys població, però els drets de les persones que hi vivim han de ser els mateixos”. Finalment, Rhamsés ha assenyalat que “és un pas endavant perquè la SAMU 24 hores siga una realitat i que el servei d’emergències s’aprope als pobles i comarques de l’interior”.

    El Servei d’Atenció Mèdica d’Urgència tracta de cobrir els serveis d’emergències mèdiques. D’aquesta manera, les bases situades a Morella i Vilafranca serveixen per a donar aquest a tota la comarca i apropar les emergències als pobles de l’interior.

    Pujar