28 de setembre de 2020 28/9/20

Morella ultima els preparatius de l’Anunci i convoca la última reunió amb les carrosses

Morella ultima els preparatius de l’Anunci i convoca la última reunió amb les carrosses - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Morella ultima els preparatius de l’Anunci i convoca la última reunió amb les carrosses - (foto 2)
  Morella ultima els preparatius de l’Anunci i convoca la última reunió amb les carrosses - (foto 3)
  Morella ultima els preparatius de l’Anunci i convoca la última reunió amb les carrosses - (foto 4)
  Morella ultima els preparatius de l’Anunci i convoca la última reunió amb les carrosses - (foto 5)

  L'ajuntament de Morella ha convocat la última reunió amb els i les participants de l'Anunci per tal de ultimar els detalls de la festa del 27 d'agost. D'aquesta manera, la cita serveix per a organitzar la pujada de les carrosses del dissabte i situar-les al lloc on romandran exposades fins l'hora de la desfilada. A més, s'ha insistit en la seguretat durant la desfilada amb l'assignació de dos guies, com a mínim, responsables d'ajudar als conductors durant el transcurs de la desfilada de carrosses. La reunió també servirà per a repartir els tiquets per al sopar fi de festes de l'Anunci i els gots commemoratius de la festa del confeti.

  L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que "aquesta reunió ja tracta els últims detalls de la organització de l'Anunci amb les carrosses". Així, l'edil ha comentat que "hem establert l'horari i torn en els quals cada carrossa ha d'entrar a Morella per tal de que siga fluid i no cause molèsties i embussos". A més, Rhamsés ha afegit que "també s'han repartit els diferents tiquets per al sopar de germanor a l'Espai Firal i els gots de l'Anunci, que s'han fet especialment per a aquesta festa". Finalment, ha volgut agrair "a totes les carrosses la seua col·laboració amb la festa de l'Anunci i el treball realitzat durant tot l'any que fan d'aquesta batalla de confeti un dia molt especial per als morellans i morellanes".

  Cal recordar que l'Anunci és una festa d'Interés Turístic Nacional on hi participa tota la ciutat. D'aquesta manera, aquest any participen a de la festa del confeti 1.500 persones amb 40 carrosses que emplenen els carrers de Morella de color, festa i alegria. A més, durant el cap de setmana s'esperen 40.000 visitants a la ciutat per a viure aquesta particular festa.

  Presentació del llibre d'Adolf Sanmartín
  Aquest matí s'ha presentat el llibre Familia y empresa en la Morella industrial. Firmas individuales y sociedades colectivas. En el sector textil. Siglos XIX y XX d'Adolf Sanmartín. D'aquesta manera, la Sala del Justícia s'emplenava de gom a gom per a conèixer part de la història de Morella , en aquest cas la visió dels empresaris textils de la ciutat durant el segle XIX. L'autor ha destacat la importància d'aquesta industria morellana amb la fabricació de faixes que es distribuïa arreu d'Espanya. També ha explicat que l'empresa es caracteritzava per ser petites empreses familiars. A més, l'autor ha firmat i dedicat gran quantitat de llibres abans i després de l'acte.

  L'alcalde de Morella ha volgut "agrair el treball titànic que ha realitzat l'autor i aquest llibre passsa a formar part d'una publicació referencia de la nostra ciutat per a conèixer seua història més recent, del segle XIX i XX, a través d'un sector econòmic tant important com ha sigut el textil".

  Pujar