elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de Morella proposa al ple adherir-se a l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció

El PP de Morella proposa al ple adherir-se a l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció
  • L'òrgan independent és “un baluard” per a garantir la transparència, combatre comportaments il·legals, previndre i investigar, a més de protegir les persones denunciants

El Partit Popular de Morella elevarà al ple del pròxim dijous una iniciativa que proposa l'adhesió de l'ajuntament a l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana. Una agència que actua amb independència de les administracions públiques i que és “un baluard” que garantix la transparència, combat comportaments il·legals, prevé, investiga i, a més, protegix les persones denunciants.

Per a Jesús Ortí, portaveu del PP a Morella, “és un deure que els qui som servidors públics hem de complir” i l'adhesió a esta Agència “reforça el nostre compromís amb la transparència i la legalitat, al mateix temps que lluita contra aquells que gosen vulnerar el marc legal vigent”. Perquè, tal com assenyala Ortí, “som servidors públics”.

En el PP, “hem considerat necessari proposar al ple esta adhesió en llaures a manifestar el nostre compromís ferm en la lluita contra la corrupció i el frau”. Perquè esta Agència vela pel control de la legalitat i la fiscalització mitjançant un accés directe a la informació.

El passat 28 de maig, els veïns de Morella “van demanar un canvi en les urnes”. I esta proposta “que confiem que el ple avale, camina precisament en eixa línia”. Perquè tal com recorda Ortí, “el consistori i el seu sector públic ha viscut en etapes passades moments convulsos de pèrdua de la legalitat que d'haver-se implementat sistemes de prevenció i denúncia s'hagueren pogut evitar i, amb això, el cost econòmic que ha tingut per a les economies dels veïns”.

Amb l'objectiu de “no tornar a l'opacitat i l'obscurantisme que 32 anys de socialisme ens van imposar, és el moment de fer passos en ferm cap a la transparència, la participació i la fiscalització de cada pas que dona este ajuntament. Confiem que el PSOE també el crea així”.

Pujar