elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella prepara un ample programa d’activitats per al Pont del 9 d’Octubre

Morella prepara un ample programa d’activitats per al Pont del 9 d’Octubre
  • Després de quasi dos anys tornaran a eixir al carrer els Gegants en un llarg cap de setmana en el que també hi haurà música, teatre, cinema, esport i xerrades.

  • L’Associació Musical Mestre Candel farà una cercavila el diumenge. Eixe mateix dia hi haurà teatre organitzat pel Grup de Dones dels Ports.

MÉS FOTOS
Morella prepara un ample programa d’activitats per al Pont del 9 d’Octubre - (foto 2)
Morella prepara un ample programa d’activitats per al Pont del 9 d’Octubre - (foto 3)

La Ciutat de Morella es disposa a viure un intens cap de setmana d’activitats amb motiu de les commemoracions de la Diada del 9 d’Octubre i la festivitat de la Mare de Déu del Pilar, aprofitant també que el dilluns 11 és festiu local a Morella.

Les activitats s’encetaran el dissabte dia 9, a les 12.30 h., amb una cercavila dels Gegants, Cabuts i Gaiteros que tornaran a eixir al carrer després de la seua darrera aparició a Sant Julià del 2020, abans de la pandèmia. Artal, Rosella, Abu Seid i Seidia tornaran a ser l’atracció de menuts i grans al llarg del recorregut en el que ens tornaran a oferir els seus balls al compàs de la música de ‘gaites’ i tabals.

El mateix dissabte a la vesprada, a les 18.30 h. i a la Sala del Justícia, tindrà lloc una altra edició de les xerrades ‘Cita a Morella’ organitzades per l’Ajuntament i el Club d’Amics de la Ràdio, amb la presència de Ramón Adell, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, llicenciat en Dret i Censor Jurat de Comptes. Adell, originari de Morella, compta amb una ampla experiència en consells d’administració, així com en la elaboració i defensa de dictàmens pericials en l’àmbit econòmic i empresarial. El seu ample currícul es va veure ampliat amb la presidència de la Junta Gestora del FC Barcelona encarregada de convocar les eleccions presidencials del club al 2015.
Eixa mateixa tarde, a les 20 h. i al Teatre Municipal, tindrà lloc un concert del cicle ‘Morella Sonora’ amb l’actuació de Clara Cernat al violí i Carmen Martínez-Pierret al piano.

Les activitats del diumenge es centraran en un cercavila de l’Associació Musical ‘Mestre Candel’, a les 12.30 h. que eixirà del Placet de l’Església. Ja per la vesprada, a les 19 h. i al Teatre Municipal el teatre arribarà de nou a Morella amb la representació de l’obra Pronoia, de Virginia Imaz. Aquesta activitat cultural s’emmarca dintre del programa Teatre per a la Igualtat i és organitzada pel Grup de Dones dels Ports.

Ja el dimarts dia 12, dia de la Mare de Déu del Pilar a les 19 h. es projectarà al Cinema Municipal la pel·lícula ‘El Padre’, culminant així les activitats del llarg pont.

D’aquesta forma l’Ajuntament de Morella, amb les precaucions degudes, vol tornar a oferir activitats a la població i visitants. La regidora de cultura, Rocío Querol, destaca que ‘hem volgut preparar un programa que done cabuda a la cultura i l’oci, donant especial rellevància als elements que més han estat absents en la pandèmia com els Gegants o cercaviles musicals’. Querol anima a la ciutadania a participar dels actes organitzats i informa que s’està treballant en moltes més de cara als propers mesos i esperem ja en un protagonisme important per a la gent jove.

Pujar