elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "Morella injecta 400.000 euros a una empresa pública que arrossega un deute de més de 3 milions d'euros"

PP: "Morella injecta 400.000 euros a una empresa pública que arrossega un deute de més de 3 milions d'euros"
  • El PP exigeix explicacions sobre una operació davant la qual el PSOE guarda silenci. “El CISE s'ha convertit en un pou sense fons on els ingressos desapareixen sense justificar”

  • Per a Jesús Lecha, portaveu del PP, “l'alcalde de Morella ha d'explicar a la població quin és el vertader fi del CISE, perquè el seu silenci genera dubtes i els diners són de tots”

L'alcalde de Morella ha decidit injectar una partida de 400.000 euros a una empresa pública, CISE (Centre Integrat de Serveis Econòmics), que l'any 2019 arrossegava un deute que superava els 3 milions d'euros. L'operació, que es va tramitar en comissió informativa, no ha vingut aparellada per cap informació ni justificació per part del regidor d'Hisenda del PSOE. Un edil al qual el portaveu del PP, Jesús Lecha, va interpel·lar sense que aquest sabera justificar la mesura.

“El PSOE emmudeix quan se li demana una cosa tan bàsica com justificar un moviment de fons públics. I en aquest cas no estem parlant d'una quantitat menor. Estem parlant d'una suma desorbitada que ve a rescatar a una empresa pública a la qual l'alcalde del PSOE només alimenta amb fons públics que després desapareixen”, ha explicat el portaveu del PP.

L'expedient vinculat a l'operació advertia del “elevat període mitjà de pagament a proveïdors” així com “reforçar els serveis que presta al municipi”. Dos objectius que ha d'aconseguir una empresa satèl·lit del consistori que als més de 3 milions d'euros de deute acumulats en 2019 se sumen “altres deutes” per import de 540.000 euros “que el PSOE segueix sense justificar enfront d'uns ingressos pírrics de 167.000 euros”. De fet, tal com ha assenyalat Lecha, el propi Ajuntament és creditor de la societat ja que aquesta li deu més de 368.000€ des de fa anys “que hui segueixen sense cobrar-se”.

Des del PP de Morella reclamen la transparència “que el PSOE nega a la ciutadania, perquè tots els veïns tenen dret a saber què s'està fent amb els seus diners”. “Perquè a Morella, a més de tindre el dubtós honor de suspendre en participació i informació pública, tenim la càrrega de patir una de les pressions fiscals més elevades de la província”. I, tal com explica Lecha, “els veïns estan cansats ja de viure sota aquesta dictadura econòmica que imposa el silenci i sobre la qual ja hi ha gent que es rebel·la”. Tal és el cas dels empresaris de Asetmyco “que la setmana passada arremetien contra les polítiques socialistes que alimenten estómacs i impedeixen el desenvolupament, l'avantguarda i el creixement que promouen empresaris i autònoms i que aquesta comarca mereix”.

Pujar