elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella comptarà amb una nova xarxa de fibra òptica

Morella comptarà amb una nova xarxa de fibra òptica
  • Esta pertany al grup MásMóvil i se sumarà a la xarxa que ja existeix de Movistar

L’Ajuntament de Morella va aprovar en la Junta de Govern celebrada la setmana passada, el desplegament d’una nova xarxa de fibra òptica a la ciutat, la qual se suma a l’existent. D’aquesta manera, durant les pròximes setmanes, des del grup MásMóvil, el qual ha demanat aquesta xarxa i que inclou les marques MásMóvil, Yoigo, pepephone i Llamayá, es posaran en contacte amb les veïnes i veïns de Morella on començaran els treballs d’instal·lació de la fibra. La instal·lació principal de fibra òptica a Morella va soterrada per les canalitzacions amb les quals compta la ciutat.

La regidora de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Judit García, ha destacat que “aquesta nova xarxa se suma a l’existent per a donar més servei a la ciutadania”. L’edil ha explicat que “es tracta d’una nova empresa que vol donar el servei de fibra òptica a Morella i en els pròxims dies es posaran en contacte amb les persones i vivendes on començaran els treballs”. Judit ha comentat que “aquesta instal·lació serà com l’actual, amb el menor impacte possible a la ciutat”. Finalment, ha volgut “agrair a estes empreses el seu interés per desenvolupar la xarxa de fibra òptica a Morella, ja que cada vegada les comunicacions són més importants, sobretot les digitals”.

Soterrament del cablejat elèctric

L’Ajuntament de Morella i l’empresa local Electra Energía col·laboren en els treballs de soterrament del cablejat elèctric a la ciutat. D’aquesta manera, actualment les tasques se centren en el carrer Julián Prats i la plaça de La Font. Aquestos treballs pretenen modernitzar les instal·lacions i que aquestes generen menys impacte visual sobre el nucli històric de Morella. Així, el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal ha remarcat “la bona relació entre l’Ajuntament de Morella i Electra Energía per a realitzar diferents tasques i col·laboracions a la ciutat”. L’edil ha comentat que “aquestos treballs són necessaris per a millorar les instal·lacions i disminuir el seu impacte sobre la ciutat” i ha recordat que “ja es va soterrar el cablejat als carrers Verge del Roser i Porta de Sant Mateu”. Finalment, ha afegit que “les col·laboracions i treballs amb aquesta empresa són constants i actualment també treballem en la instal·lació de punts de càrrega de vehicles elèctrics, així com en la de l’enllumenat de Nadal, el qual començarà en els pròxims dies”.

Pujar