elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Millores en el Paratge Natural Municipal de Pereroles

Millores en el Paratge Natural Municipal de Pereroles
  • Es realitzen actuacions en la pista d’accés i de senyalització i mobiliari en el sender d’entrada

MÉS FOTOS
Millores en el Paratge Natural Municipal de Pereroles - (foto 2)
Millores en el Paratge Natural Municipal de Pereroles - (foto 3)

L’Ajuntament de Morella està realitzant diverses millores  en el mont municipal de Pereroles que a més compta amb la declaració de Paratge Natural Municipal. Este indret, en estos mesos, rep a molts de visitants, tant de la localitat, com de la comarca i comarques veïnes.

Les actuacions estan sent executades per la brigada municipal i tenen dos parts. La primera ha sigut la reparació, degut a un despreniment de maquinària, d’un tram de paret que sustenta el camí d’entrada, que tot i que en els darrers mesos no s’ha vist afectada la circulació, requeria d’esta important actuació. Per altra banda, s’està millorant la senyalització d’entrada i instal·lació de tanques protectores per a vehicles i persones en el sender.

Com hem dit el mont públic de Pereroles va obtenir la declaració de Paratge Natural Municipal i a més d’una important xarxa de senders i pinars exuberants en el mateix trobem el refugi forestal i les cases de turisme rural per a grups en les antigues edificacions de la Serreria i antiga casa forestal.

L’alcalde de Morella ha destacat que ‘’estes inversions són importants en un lloc com és Pereroles i més en l’època que estem on rep nombrosos visitants per gaudir del senderisme o els bolets’’. A la vegada ha fet una crida ‘’al respecte amb el medi ambient i especialment les finques privades, a les que no es pot accedir sense permís, en esta època tant bona que estem tenint per a la recol·lecció de bolets. Per això des de l’ajuntament estem difonent un xicotet manual per a que es respecte al màxim’’.

Aprofitaments de pastures

Des de l’Ajuntament s’informa també de que, en estos moments, estan oberts per rebre propostes els aprofitaments de pastures dels monts públics de Carrascals i Pereroles.

El primer té un preu d’eixida de 3000€ anuals, compta amb  520 Ha per 75UGM. En el cas del segons són 1500€ l’any, 50 UGM i 332 Ha.

Pujar