4 de juliol de 2020 4/7/20

Licitades les obres del Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports

Licitades les obres del Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports - (foto 1)

  Morella ha conegut aquest matí la licitació de les obres del Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports publicada al DOGV. Aquest centre que s’ha projectat és molt important per a Morella i tota la zona de l’interior i del nord de la província, ja que és una forma de vertebrament econòmic que serveix per a lluitar contra el despoblament que sofreix aquest territori. Les obres del projecte compten amb un pressupost de 2.887.280,18 euros i el termini perquè les empreses opten a l’execució del projecte està obert fins al 26 de desembre.

  La Fàbrica Giner és un complex situat a pocs quilòmetres de Morella que acollia una antiga colònia tèxtil. Aquest és propietat de la Generalitat Valenciana i compta amb Saltapins com a principal activitat turística de l’emplaçament. La Fàbrica ha estat durant molts anys en mal estat i sense ús, per la qual cosa, ara es convertirà en un pol d’atracció, de formació i ocupació especialitzat en el turisme d’interior. Aquest nou organisme busca posar en valorar els aspectes del món rural i d’interior per a convertir-se en un mecanisme d’acceleració de les empreses d’aquestes característiques. Actualment, les dades demostren l’eficàcia d’aquest tipus de centres on els cursos de cuina superen el 90%  de l’ocupabilitat dels alumnes.

  L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacat que “el centre és molt important per a Morella i la comarca dels Ports, ja que pretén impulsar un dels motors econòmics de la zona com és el turisme”. També ha aprofitat per a “criticar a aquelles persones que volen posar bastons a les rodes als projectes de desenvolupament d’aquesta zona, ja que quan van governar no van fer res i ara sols fan demagògia”.

  El nou Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística estarà ubicat a l’antic hotel de la Fàbrica Giner, el qual fa més de 10 anys que està tancat i amb greus problemes de conservació. Així, aquest projecte suposa, també, una millora d’aquest patrimoni industrial únic en  tota la comunitat.

  Aquest és un centre innovador, ja que serà l’únic situat a l’interior en tota la Comunitat Valenciana on es realitzarà investigació sobre el turisme d’interior, així com altres activitats formatives que busquen impulsar el sector turístic en aquesta zona de l’interior de Castelló. A més, aquesta situació al terme municipal de Morella és estratègica per a crear sinergies amb les comunitats veïnes d’Aragó i Catalunya.

   

  Pujar