elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "L'empresa Carns de Morella deu 500.000 euros a proveïdors"

PP: "L'empresa Carns de Morella deu 500.000 euros a proveïdors"
  • L'intent d'incloure una subvenció per part del President a la mercantil que ell mateix va fundar va obrir una crisi en el Botànic en 2016. El dèficit de llavors segueix hui

  • Per a Jesús Lecha, portaveu del PP, “es un escàndal que la mercantil, amb un valor comptable que és 0, seguisca sense pagar a empreses i acumule deutes al calaix”

L'empresa Carns de Morella, que Ximo Puig va fundar l'any 2004 per a gestionar l'escorxador, i que va derivar en una crisi política l'any 2016 quan el propi President de la Generalitat va decidir incloure en el projecte de pressupostos de manera directa una subvenció de 140.000 euros, continua hui sent notícia. Ho és pel deute que arrossega. Ja era deficitària fa cinc anys i hui ho continua sent amb impagaments de 500.000 euros a proveïdors.

Així ho ha denunciat el portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, qui ha qualificat de “escàndol” que aquesta mercantil el valor comptable de la qual és 0 “arrossegament un deute de mig milió d'euros que ha deixat de pagar als qui van subministrar serveis”.

Les dades s'han donat a conéixer en la Junta General Ordinària del CISE, el Centre Integrat de Serveis Econòmics, una plataforma pública creada pel PSOE i de la qual depenen un embull d'empreses “els resultats econòmics de les quals el PSOE tracta d'amagar i silenciar”. Celebrada el passat 30 de juny amb la participació dels representants polítics, els comptes generals de l'organisme van tirar avant amb el rebuig categòric del PP.

“No podem avalar amb el nostre vot una gestió que s'ha caracteritzat per l'opacitat dels diners públics”. I una de les raons, explica Llet, és precisament el forat en Carns de Morella SL, l'empresa a la qual Puig va tractar de reservar una suma de 140.000 euros en el pressupost de la Generalitat de 2016 i que va obrir una bretxa amb els seus socis de govern. Llavors, el Molt Honorable volia concedir a dit, sense projecte, ni expedient previ o estudi ni cap suport una injecció econòmica per a tractar de mitigar la nefasta gestió econòmica i de gestió registrats en aquesta mercantil. Una operació amb la qual va quedar retratat per la fiscalització exercida pel PP a nivell autonòmic, que va denunciar públicament els fets fins a obligar-lo a modificar les bases per a la concessió d'ajudes a escorxadors.

Hui els problemes de la mercantil persisteixen, i el que és pitjor, arrossega a proveïdors i ex treballadors, assenyala el portaveu del PP, “perquè per més que s'obstinen a silenciar-nos i evitar que s'airegen aquests comptes, no l'aconseguiran”. “És una vergonya pública que els veïns que suporten la pressió fiscal més alta de tota la província, no sapiem la realitat econòmica de l'ajuntament i del seu hòlding d'empreses públiques. Mereixem saber la veritat i conéixer fins a l'últim cèntim què es deu, a qui se li deu i per què es deu. Només aquesta mercantil té un deute que supera el mig milió d'euros, és a dir, a cada veí ens costarà més de 200 euros per la nefasta gestió que s'ha realitzat sense que ningú assumisca les conseqüències d'això”.

Pujar