elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Lecha: "L'alcalde de Morella aflora 81 factures amb l'empresa del germà de Puig dos anys després de sol·licitar-lo el PP"

Lecha: "L'alcalde de Morella aflora 81 factures amb l'empresa del germà de Puig dos anys després de sol·licitar-lo el PP"
  • Per a Jesús Lecha, portaveu del PP, “a Morella el PSOE tracta d'ocultar operacions que la Justícia i la Guàrdia Civil investiga. Són ja 200.000 euros els ingressats a les empreses investigades”

El Partit Popular de Morella ha aconseguit accedir, després de dos anys de "bloqueig" per part del PSOE, a un nou import de factures que l'alcalde, Rhamsés Ripollés, ha abonat a l'empresa del germà de Ximo Puig des de 2015 a través del sector públic empresarial.

La petició, formulada pel portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, l'any 2019 obté resposta després de dos anys de bloqueig i solo després que el popular advertira en l'últim ple la seua intenció de posar en coneixement de la Sindicatura de Greuges i la Conselleria de Transparència aquesta situació de bloqueig. Un escenari “creat pels qui ataquen drets constitucionals i evidencien un tarannà antidemocràtic absolut”.

Des del PP, “per tal de exercir la nostra labor d'oposició i amb l'objectiu de garantir la informació que tot veí de Morella hauria de tindre dret a conéixer, sol·licitem fa dos anys l'accés a aquestes factures. Precisament”, assenyala el portaveu del PP a Morella, “corresponen als anys que estan sent investigats judicialment i el seu import supera els 32.000 euros”.

Les factures que ara afloren estan tramitades entre els anys 2015 a 2017. Un període que es correspon al que ara investiga la Justícia i que el PSOE ha tractat d'ocultar “en una mostra més d'autoritarisme, censura i tarannà antidemocràtic”. “La població en general i el PP, com a grup polític en particular, tenen dret a poder revisar, analitzar i examinar el conjunt d'operacions econòmiques que el seu ajuntament tramita amb els diners de tots els veïns”.

No obstant això, lamenta el portaveu del PP a Morella, “l'alcalde i dofí de Ximo Puig, Rhamsés Ripollés, s'ha encarregat de mantindre ocultes i bloquejades aquestes factures”. I “només ha permés el seu accés quan li hem amenaçat amb acudir a la Sindicatura de Greuges”. Un exercici de transparència “que l'alcalde exerceix a contracor. “amb aquesta nova remesa de factures ja són prop de 200.000 euros els que s'han derivat a les empreses investigades només des de l'ajuntament i les seues empreses públiques”.

Pujar