elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "L'atur creix un 11% a Morella en l'últim any"

PP: "L'atur creix un 11% a Morella en l'últim any"
  • El nombre d'aturats passa dels 61 al març de 2020 als 68 en el mateix període del present exercici. “Puja l'atur al mateix ritme que el PSOE puja els impostos”

  • Per a Jesús Lecha, portaveu del PP, “són necessàries les polítiques liberals que garantisquen estalvis en les butxaques de les famílies i ajudes a les empreses per a mantindre l'activitat”

Morella ha experimentat en l'últim any un increment de l'atur de l'11%. És el registre que llança el valor interanual de la desocupació en una població capçalera de comarca i en la qual els veïns suporten una pressió fiscal líder no sols a nivell comarcal sinó també a nivell provincial.

Al març de 2020, el nombre d'aturats a la ciutat i els seus pobles afectava 61 famílies. Un any després, aquest mes de març, el nombre de drames ha crescut fins als 68. “Són xifres que adverteixen una tendència que hauríem d'invertir. Però per a aconseguir-ho és necessari aplicar les polítiques liberals que defensem des del PP i a les quals el PSOE s'oposa. Mentre ells es dediquen a pujar impostos per a poder cobrar les nòmines que es van pujar en 2019, nosaltres plantegem una política que injecte estalvis en les famílies a través de rebaixes fiscals i ajudes als autònoms per a evitar el tancament de les seues activitats”.

Ho proposa Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella. “Estem en un escenari crític provocat per una pandèmia que està sent especialment dolorosa en el nostre terme municipal. Hem hagut d'acomiadar a molts veïns que han perdut la vida víctima del coronavirus i ara suportem una crisi econòmica que està provocant drames famílies que hem d'atendre”.

Per al PP, “és dramàtic que qui governa done l'esquena a aquesta situació i en lloc de rebaixar impostos continue imposant la pressió fiscal més elevada de la comarca i també de la província de Castelló”. Així mateix, “els autònoms, pimes, micropimes, empreses i comerços esperen veure les ajudes directes promeses pel PSOE i que han de vindre a alleujar la situació d'asfíxia en les quals moltes s'han vist embolicades”. “Creiem que la funció de qualsevol càrrec públic ha de ser la de servir als seus ciutadans. No obstant això, l'alcalde confon l'ajuntament amb la seu del seu partit perquè només així s'entén que els diners de Morella servisca per a ampliar la seua nòmina i la dels seus a força de recaptar tributs draconians que són més propis d'una gran ciutat que d'un municipi de 2.416 habitants”.

Pujar