elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Morella prepara la renovació urbana de Porta de Forcall i el carrer Zaporta

L’Ajuntament de Morella prepara la renovació urbana de Porta de Forcall i el carrer Zaporta
  • Les obres al portal de Forcall en l’encreuament amb el carrer de la Muralla comptaran amb un pla de trànsit especial per ser un punt complicat en la circulació dins de la ciutat

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Morella prepara la renovació urbana de Porta de Forcall i el carrer Zaporta - (foto 2)

L’Ajuntament de Morella, dins del pla municipal de renovació urbana, prepara diferents millores en els carrers de la ciutat per al segon semestre del 2021. Així, entre altres, destaquen les inversions que està previst emprendre amb la renovació integral del carrer Zaporta i el tram pendent de Porta de Forcall al costat del carrer de la Muralla i el mateix portal d’eixida de la ciutat. En estes inversions, a més de la renovació del paviment, majoritàriament de pedra, es renovaran les conduccions d’aigua i infraestructures soterrades.

Pel que fa a les obres del portal de Forcall, aquestes compten amb un pressupost de 47.451,60 euros i es realitzen dins del pla Reactivem Castelló de la Diputació de Castelló. A més, serà necessària la creació d’un pla especial de trànsit en aquesta zona que uneix diferents vies de la ciutat de Morella i suporta una de les majors intensitats de pas de vehicles. Per tant, es preveu executar les obres dins del segon semestre de l’any, però en una època en què causen menys afecció al trànsit.

D’altra banda, el carrer Zaporta entra dins del programa de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural amb un pressupost de 119.000 euros. L’actuació es realitzarà per trams i el primer serà on aquest carrer s’uneix amb Segura Barreda, al mateix edifici gòtic de l’Ajuntament de Morella. Abans d’iniciar les obres, com sempre es fa, està previst que el consistori es reunisca amb les veïnes i veïns d’aquest carrer a finals d’abril per a explicar el desenvolupament de l’obra i les afeccions que puga causar durant el procés.

El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, ha destacat que “es tracta de dues actuacions de millora de carrers necessàries per a la millora d’aquestos” i ha afegit que “està previst que comencen durant el segon semestre de l’any i que afecten el mínim possible al trànsit o a les veïnes i veïns”. L’edil ha explicat que “a finals del mes d’abril ens reunirem amb les veïnes i veïns del carrer Zaporta per a explicar el desenvolupament de les obres i els seus terminis, entre altres qüestions” i ha apuntat que “estes reunions sempre són positives per a fer el millor possible una actuació tan important com aquesta”. Joan Carles també ha comentat que “l’actuació al carrer Porta de Forcall és complicada a causa del freqüent trànsit de la zona, per la qual cosa, realitzarem un pla especial durant el transcurs de les obres i informarem amb antelació”.

Pujar