elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Morella actualitza les mesures enfront de la COVID-19

L’Ajuntament de Morella actualitza les mesures enfront de la COVID-19
  • Aquestes estaran vigents fins el 20 de novembre

L’Ajuntament de Morella va aplicar una sèrie de mesures i restriccions a causa de l’augment de casos positius de COVID-19 a la ciutat. D’aquesta manera, en les últimes setmanes ha descendit aquest nombre, actualment és de 13 casos positius segons les últimes dades de Conselleria, i s’han actualitzat les diferents mesures, les quals estaran vigents fins al 20 de novembre, en coordinació amb les mesures aprovades per la Generalitat Valenciana.

D’aquesta manera, es reobrirà el Centre de Dia a partir del dilluns 16 de novembre seguint els protocols de Serveis Socials. Respecte als serveis educatius com són, entre altres, el Centre Formatiu i de l’Escola de Música, continuarà la formació online. Les instal·lacions esportives continuen tancades, excepte aquelles que es troben a l’aire lliure com són la pista de pàdel i el camp de futbol de la Fàbrica Giner, sense públic. Pel que fa a la Xarxa de Museus de Morella, estan oberts el Castell, el Palau del Governador i el Museu Temps de Dinosaures, segons l’aforament establert per la Generalitat Valenciana. Continuen anul·lades les cessions d’espais municipals per a activitats i reunions, tot i que, si hi ha peticions, s’estudiarà cada cas. Els parcs i zones de joc continuen tancats. Finalment, els actes públics continuen suspesos.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “setmana a setmana adaptem les mesures a la situació, així com a la normativa de les administracions superiors”. L’edil ha recordat que “no podem, en cap moment, abaixar la guàrdia. Hem de continuar millorant la situació i, per a això, cal seguir amb les diferents mesures de seguretat i mantindre la distància social, el rentat de mans freqüent i l’ús correcte de la mascareta. No abaixem la guàrdia per a garantir la salut de totes i tots”. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair la col·laboració i comprensió de totes les associacions, entitats, usuàries i usuaris afectats per estes mesures”.

Bonificacions en diferents activitats

El ple ordinari de l’ajuntament de Morella celebrat ahir va aprovar, per unanimitat, continuar amb la bonificació de taxes a l’ocupació de la via pública de taules i terrasses. Aquesta bonificació és del 90%.

També cal recordar altres bonificacions vigents a la ciutat, les quals “són més necessàries que mai pels moments que vivim” ha explicat l’alcalde, així com la congelació de la resta d’impostos. Aquestes són:

  • Tindran una bonificació del 95% aquelles obres que es realitzen en Ortells, Xiva, Herbeset i La Pobleta, així com tots els masos del terme en aquells immobles destinats a vivenda,
  • una bonificació del 80% a favor d’obres que incorporen sistemes d’aprofitament tèrmic,
  • també tenen una bonificació del 80% aquelles obres que afavorisquen l’accés per a discapacitats i obres d’adaptació,
  • bonificació del 80% per actuacions sanitàries a majors de 65 anys i
  • bonificació del 30% amb un màxim de 200 euros a favor d’obres per a millora energètica.
Pujar