elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Inicien les obres de millora de l’accés a la Torre Redona a Morella

Inicien les obres de millora de l’accés a la Torre Redona a Morella
  • L’any 2019 van finalitzar les obres de rehabilitació de l’estructura on es va recuperar el nivell original del sòl, un metre més baix del nivell del carrer

MÉS FOTOS
Inicien les obres de millora de l’accés a la Torre Redona a Morella - (foto 2)
Inicien les obres de millora de l’accés a la Torre Redona a Morella - (foto 3)

L’Ajuntament de Morella ha iniciat les obres de millora del carreró on està situada la Torre Redona amb la finalitat de millorar l’accés. Així, l’actuació consisteix a rebaixar el carrer d’aquesta torre per a igualar-lo amb el nivell del sòl a l’interior de la torre, el qual és un metre més baix. Aquesta obra compta amb el finançament de Turisme Comunitat Valenciana i el fons de compensació del Pla eòlic.

Cal explicar que la Torre Redona es va rehabilitar durant els anys 2018 i 2019. Així, es va restaurar l’estructura i es van instal·lar unes escales per accedir a la primera planta de la torre. A més, en aquesta actuació es va recuperar el nivell del sòl original, el qual està un metre més baix que el del carrer.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’una millora necessària per a accedir a la Torre Redona, la qual es va restaurar i serà visitable”. L’edil ha explicat que “rebaixar el carrer és la fase que faltava en l’actuació d’esta torre, la qual es realitzarà ara, junt amb una millora, també, als edificis de la plaça d’armes del Castell”. Finalment, l’edil ha recordat que “el patrimoni arquitectònic i cultural és molt important per a la ciutat, per la qual cosa aquestes actuacions són necessàries per a conservar-lo i mantindre’l en bon estat”.

A més de l’actuació a la Torre Redona, aquest projecte de millora patrimonial també contempla l’actuació en els edificis de la plaça d’armes del Castell de Morella. Així, en aquestos es pretén pavimentar el sòl, així com instal·lar portes i finestres. “La millora permetrà albergar contingut en aquest espai com exposicions o altres activitats” ha explicat Rhamsés.

Pujar