elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Gegants de Morella tornaran a eixir al carrer el proper 9 d’octubre

Els Gegants de Morella tornaran a eixir al carrer el proper 9 d’octubre
  • En motiu de la festivitat de la Comunitat Valenciana, i gràcies a les noves mesures sanitàries, el conjunt de gegants de Morella, acompanyats pels Gaiteros, realitzaran una cercavila

  • La programació de cinema es recupera a partir d’este diumenge 2 d’octubre

MÉS FOTOS
Els Gegants de Morella tornaran a eixir al carrer el proper 9 d’octubre - (foto 2)
Els Gegants de Morella tornaran a eixir al carrer el proper 9 d’octubre - (foto 3)

La situació sanitària va millorant i ahir es donaven a conèixer les noves mesures per part de la Generalitat Valenciana. Des de l’Ajuntament de Morella s’està treballant, tenint en compte les directrius de les autoritats sanitàries, amb la programació cultural dels propers mesos i especialment per al proper pont festiu del 9 i 12 d’octubre. Una de les activitats i iniciatives ja confirmades serà la que tindrà lloc el dissabte 9 amb la cercavila dels gegants de Morella pels carrers de la Ciutat.

A més esta activitat s’emmarca dins de les Jornades Europees de Patrimoni 2021 que promou, als nostres pobles, la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Tindrà lloc  a partir de les 12.30h des de l’Ajuntament.

Els Gegants de Morella: Artal, Rosella, Abu-Seid i Seida, són uns dels elements més significatius del patrimoni festiu de la localitat, un reclam per als xiquets i xiquetes de i per a molts visitants. De fet, durant la pandèmia, amb la col·locació de les mascaretes, han sigut tot un referent pel compliment de les mesures sanitàries.

Es va traslladar la proposta de realitzar el cercavila tant al grup de gaiteros com de geganters i va ser rebuda amb molt d’entusiasme.

Per altra banda s’informa que este proper diumenge s’inicia una nova temporada de cinema a Morella amb la pel·lícula ‘No matarás’. La següent tindrà lloc el dimarts dia 12 amb ‘El Padre’. A més en els propers dies s’informarà de tota l’agenda cultural per al pont que es completarà amb conferències, música i exposicions, entre altres.

La regidora de tradicions, Mª Luz Blasco, ha destacat que ‘’ La situació sanitària va millorant gràcies a l’esforç de tots i és una alegria que puguem recuperar l’eixir els gegants, que gaudim des dels més menuts als més grans. Gràcies per la bona acollida al grup de gegants i als gaiteros’’.

Pujar