28 de gener de 2020 28/1/20

García (PP): "La cessió del Colomer Zurita és el millor exemple del treball i el compromís de la Diputació amb Morella"

García (PP): "La cessió del Colomer Zurita és el millor exemple del treball i el compromís de la Diputació amb Morella" - (foto 1)
  • L'edil del PP de Morella aplaudeix la cessió de l'emblemàtic edifici que aplega després de que la institució provincial haja invertit més d'un milió d'euros en la seua millora i posada en valor

"El compromís, esforç i treball que la Diputació Provincial de Castelló ha invertit en la recuperació del emblemàtic edifici Colomer Zurita de Morella ha culminat amb una cessió que és històrica per al nostre municipi". Així ha descrit la regidora i portaveu del Partit Popular de Morella, Noelia García, la cessió que ahir el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, va oficialitzar a Morella al costat de l'alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés.

"És una data històrica perquè aquest immoble que és peça única del nostre ric patrimoni cultural torna a les mans del poble i seran els veïns de Morella els que decidisquen quin és el futur i usos que se li han d'atorgar a l'edifici". García valorava així la cessió d'un edifici que arriba després que la Diputació Provincial de Castelló haja invertit més d'un milió d'euros en el seu condicionament.

De fet, des de l'any 2015, les inversions que de forma periòdica ha anat aprovant la institució que presideix Javier Moliner han permès millorar les condicions d'un immoble que des d'ahir és propietat directa del municipi. "Per a Morella, recuperar la propietat d'aquest edifici és una excel·lent notícia. De fet, el treball que ha realitzat la institució ja va permetre el març passat que s'aconseguira un acord per a convertir l'immoble en seu d'operacions per als treballs artesanals del Sexenni. Aqueixa també va ser una gran notícia per al nostre poble".

Cal recordar que la Diputació Provincial va iniciar els seus treballs en l'immoble fa més de tres anys amb la reparació de les façanes de l'edifici i la substitució de les cobertes. Amb un pressupost superior als 600.000 euros, es van esmenar els danys provocats per les inclemències meteorològiques i va anar en 2017 quan es va actuar d'emergència per a frenar els despreniments. La injecció econòmica va ser llavors de més de 230.000 euros.

Pujar