elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira de Morella comptarà amb una exhibició de gossos pastors

La Fira de Morella comptarà amb una exhibició de gossos pastors
  • El dissabte 11 de setembre també s’han programat dues xerrades relacionades amb el sector primari

  • La situació sanitària amb la COVID-19 impedeix celebrar la Fira com és tradicional, però s’ha volgut mantindre amb alguns actes

El segon cap de setmana de setembre, i com és tradicional a la ciutat, hauria de tindre lloc la Fira de Morella. Així, la situació actual amb la pandèmia de la COVID-19 no permeten celebrar aquest esdeveniment com era conegut. Tot i això, l’Associació Firal i l’Ajuntament de Morella han organitzat diferents actes per al dissabte 11 de setembre relacionats amb la Fira i on el sector primari és el protagonista, com algunes xerrades, així com una exhibició de gossos pastors.

Així, ahir l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, i el president de l’Associació Firal, Ivan Pitarch, van presentar la programació dels actes de la Fira de Morella. Així, Joel va destacar que “la Fira de Morella és un esdeveniment molt important per al sector agrícola i ramader d’aquesta zona, per la qual cosa, encara que no es puga celebrar com és tradicional, hem programat alguns actes d’interés amb el sector”. L’edil va explicar que “tindrà lloc una xerrada sobre la situació de la Política Agrària Comuna amb la Directora General de la PAC, Maite Chafer, i explicar la situació d’aquestes polítiques actualment i la postura de la Comunitat Valenciana”. Finalment, Joel va aprofitar per a “agrair a l’Associació Firal la seua participació en els actes de fira i convidar a totes i tots a participar-hi” i també “a la col·laboració de la Cooperativa Sant Antoni Abad i a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica”.

Programació de la Fira de Morella

El dissabte 11 de setembre, la jornada començarà al Teatre Municipal a les 12.00 hores amb la xerrada sobre la Situació de la nova PAC i la postura de la CV amb la Directora General de la PAC, Maite Cháfer. A partir de les 17.00 hores, la plaça de bous acollirà una exhibició de gossos pastors. Finalment, a les 19.30 hores al Teatre Municipal, el professor de l’UJI, Vicent Garcia Edo, oferirà una xerrada sobre El Tribunal del Lligalló i les celebracions de fires i mercats de Morella a l’Edat Mitjana.

La Fira de Morella va celebrar l’any 2019 la seua 763 edició. Aquesta és una fira ramadera, la qual va ser concedida per Jaume I l’any 1257 i es tracta de la festivitat més antiga de la ciutat i de les fires més antigues de la Comunitat Valenciana. Actualment, és un aparador molt important del sector primari de Morella i la comarca dels Ports i un espai on els sectors ramader i agrícola, un dels motors econòmics de la zona, reivindiquen i posen en valor el seu treball. A més, és també un recurs turístic de la ciutat, la qual alberga una gran quantitat de visitants.

Pujar