elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP exigix a l’exalcalde de Morella que explique per què 'va regalar' presumptament 102.000 euros al germà de Puig

El PP exigix a l’exalcalde de Morella que explique per què 'va regalar' presumptament 102.000 euros al germà de Puig
  • Jesús Ortí sol·licita per escrit còpia de les factures pendents de cobrament i pagaments del CISE i de les seues empreses públiques. Reclama, així mateix, còpia de l'expedient de compra i venda dels locals de la promoció

La promoció d'habitatges i locals que l'alcalde socialista de Morella, Rhamsés Ripollés, va gestionar a través de l'empresa pública Iniciativa per la Promoció del Tint SLU va aplicar presumptes rebaixes de fins a un 59% per metre quadrat en locals de la mateixa promoció situats en el mateix carrer.

Així es desprén de la documentació a la qual ha tingut accés el PP de Morella el portaveu del qual, Jesús Ortí, ha sol·licitat accés a l'expedient d'esta obra amb l'objectiu de “aplicar llum i taquígrafs a la gestió socialista que va aplicar presumptament un tracte de favor a determinats compradors, tal com es desprén de la documentació que hem reclamat”.

Ortí realitza estes afirmacions després d'obtindre còpia de les factures pendents de cobrament i pagament del CISE (Centre Integrat de Serveis Económics) dependent de l'ajuntament i les seues empreses. Així mateix, el PP també ha accedit a l'expedient de compra i venda dels locals comercials de la promoció immobiliària en el qual s'acredita que el preu del metre quadrat es va fixar en 900 euros/m² mentres que només en alguns casos l'import es va rebaixar fins als 531 euros/m², és a dir una rebaixa del 59% que en la pràctica es traduïx en 102.000 euros d'estalvi.

“Volem saber què va motivar este presumpte tracte de favor i exigim als qui estaven al capdavant de l'ajuntament en eixe moment que expliquen els motius. Perquè de l'expedient d'esta promoció d'habitatges es desprenen preus tan dispars que mereixen, com a poc, una explicació”, assenyala Ortí.

Sobretot perquè “els diners que hi ha darrere de la promotora de l'immoble és de tot el poble. Perquè estos habitatges són de les poques que es van poder construir muralles endins i tot sembla apuntar al fet que a uns els va eixir més barat que a uns altres. I perquè el preu del metre quadrat no pot patir una rebaixa tan substancial per molt de temps que passara per a la firma de les escriptures”, ha manifestat Ortí. “Volem que s'esclarisquen els fets i que se sàpia el que va ocórrer. Perquè és el que ens va demanar el poble el passat 28 de maig acabant amb una etapa socialista i donant la benvinguda a un nou cicle on la llum posa fi a 32 anys d'ombres”.

Pujar