elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "El deute del CISE de Morella es dispara als 3 milions d'euros"

PP: "El deute del CISE de Morella es dispara als 3 milions d'euros"
  • El Centre Integrat de Serveis Econòmics que depén al 100% del consistori amplia el seu deute a curt termini malgrat que la seua activitat cau un 20,4% respecto a 2019 i les despeses d'explotació creixen un altre 20,1%

  • El PP vota en contra dels comptes perquè “no podem donar suport a l'opacitat i el descontrol de la despesa de diners públics que el PSOE de Morella realitza sistemàticament”

El Centre Integrat de Serveis Econòmics (*CISE) de l'Ajuntament de Morella ha tornat a ampliar el seu deute a curt termini fins a aconseguir els 3 milions d'euros. Una suma “escandalosa” per a una localitat “que mereix la transparència que el PSOE nega després d'haver convertit aquesta societat pública en un laboratori d'operacions opaques”.

Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, ha reivindicat llum i taquígrafs per a esclarir “per quin motiu aquesta societat deu a l'ajuntament 368.000 euros i, no obstant això, en la comptabilitat de la mateixa només figuren 57.470 euros”. “És un escàndol absolut que no podem tolerar, perquè el PSOE està fent i desfent al seu antull amb els diners de tots els *morellanos”.

Des del PP, ha declarat el regidor, “hem votat en contra dels comptes que el passat 30 de juny es van debatre en la Junta General Ordinària de l'organisme” perquè, tal com detalla Llet, “no podem donar suport a l'activitat d'un ens que segueix incrementat, fins als 3 milions d'euros, el seu deute a curt termini”.

I ho fa, explica el portaveu del PP a Morella, “malgrat que l'activitat va caure un 20,4% en 2019, tal com es reflecteix en el Compte de Pèrdues i Guanys de l'organisme, i malgrat això, les despeses d'explotació de la pròpia societat van augmentar un 20,1%”.

El CISE, de la qual depenen altres sis empreses públiques, “constitueix la central d'operacions d'un PSOE que segueix increment de la despesa de personal un 6,5%, i que amb els 601.541 euros d'ingressos per l'activitat no arriba a cobrir la despesa de les nòmines i d'explotació, que s'eleven a 754.434 euros”. En definitiva, “una situació que s'està convertint en insostenible, que llastra l'economia local per la competència deslleial que exerceix amb l'activitat privada, i que se sustenta a costa dels elevadíssims impostos que suportem i que des del PP no podem secundar”, ha manifestat Llet.

Pujar