elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP denúncia que l'Ajuntament de Morella tarda més de 700 dies en pagar a proveïdors

El PP denúncia que l'Ajuntament de Morella tarda més de 700 dies en pagar a proveïdors
  • L'empresa pública creada per a gestionar els comptes, el CISE, reconeix una mitjana d'impagaments superior als 300 dies encara que hi ha casos que freguen el 2 anys d'espera

  • Per a Jesús Lecha, portaveu del PP, “els comptes reflecteixen la desastrosa gestió econòmica d'un d'un alcalde que té diners per a pujar-se el sou però no per a pagar deutes”

L'Ajuntament de Morella acumula retards que superen els 700 dies d'espera a pagar als seus proveïdors. Així s'ha donat a conéixer en el si de la Junta General d'Ordinària del CISE (Centre Integrat de Serveis Econòmics) que el passat 30 va donar a conéixer els resultats de l'exercici 2020 en els quals s'adverteix un període mitjà de pagament que supera amb escreix l'any i que, en alguns casos, fins i tot es duplica fins a fregar els dos anys d'espera.

L'empresa pública, creada per l'Ajuntament de Morella per a la gestió dels comptes, aglutina fins a sis mercantils satèl·lits que sumen entre elles deutes “absolutament escandalosos”. Números en roig que el PSOE intenta maquillar fins a llançar resultats completament enganyosos, “ja que si no fora per l'escandalosa subvenció que va rebre de l'ajuntament, 270.000 euros, la societat mostraria el balanç real que és la de ser un pou sense fons”.

El portaveu del PP a Morella i responsable d'Afiliacions del PPCV, Jesús Lecha, va votar en contra dels comptes de l'exercici perquè, entre altres raons, “no s'entén que amb un augment del capital social d'un 45% els resultats en el pagament a proveïdors continuen sent desorbitats”. “Els veïns de Morella no fan més que aportar de les seues butxaques fons a aquesta empresa i desapareixen sense que se salden els deutes que acumulen”.

En efecte, explica el regidor del PP, el mes de maig passat l'alcalde socialista, Rhamsés Ripollés, va escometre una ampliació de capital a càrrec dels impostos dels ciutadans que es va elevar a 400.000 euros. “I continuen havent-hi deutes”. “L'alcalde sembla que només troba diners per a pujar-se el sou, ell i els regidors del seu equip de govern. No obstant això, quan es tracta de pagar aquells serveis que rep no hi ha diners”. En aquest escenari, “que no esperen al PP”. “Exigim transparència i control responsable i prudent dels comptes. Fiscalització i informació comptable, perquè els diners sembla que s'esfuma i nosaltres no avalarem amb el nostre vot la que considerem una gestió irresponsable dels diners de tots els morellans”.

Pujar