elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Escolar de Morella aprova el projecte de millores per al col·legi Mare de Déu de Vallivana

El Consell Escolar de Morella aprova el projecte de millores per al col·legi Mare de Déu de Vallivana
  MÉS FOTOS
  El Consell Escolar de Morella aprova el projecte de millores per al col·legi Mare de Déu de Vallivana - (foto 2)

  Aquest matí s’ha reunit el Consell Escolar Municipal a l’ajuntament de Morella per aprovar el projecte de millora del col·legi Mare de Déu de Vallivana. Aquest projecte forma part del Programa Edificant, el qual és una iniciativa de la Generalitat Valenciana que pretén millorar les infraestructures educatives amb la col·laboració dels ajuntaments. D’aquesta manera, el projecte compta amb un pressupost d’1.600.000 euros per ampliar les aules del recinte i realitzar les diferents reformes que necessita l’edifici.

  La inclusió del CEIP de Morella al Programa Edificant ja compta amb l’autorització prèvia de la Generalitat i ara l’ajuntament i els consells escolars continuen amb la tramitació d’aquesta reforma amb la seua aprovació.

  Així, el projecte contempla l’ampliació del nombre d’aules, les quals estaran situades al talús de dalt del camp poliesportiu, ja que les instal·lacions actuals són insuficients per albergar les necessitats de professorat i alumnes. D’altra banda, una part molt important d’aquest projecte són les reformes que necessita l’edifici entre les quals destaquen l’accessibilitat, la renovació d’instal·lacions com l’elèctrica, la de dades i la calefacció, així com la millora de mobiliari i aïllament.

  L’alcalde de Morella, Rahmsés Ripollés, ha destacat que “és un projecte molt important i ambiciós per a millorar l’edifici del col·legi. Aquest és un edifici molt complex, per la qual cosa el pressupost és, també, molt important”. Rhamsés també ha explicat que “l’actuació contempla tant l’ampliació del nombre d’aules, com la millora en les instal·lacions existents, així com fer l’edifici més accessible per a totes les persones, per la qual cosa, aquestes obres són molt necessàries”.

  A més, Rhamsés ha avançat als representants del centre i AMPES que “en els pròxims dies ja s’iniciarà la instal·lació d’un circuit de calefacció per a reforçar aquest servei que presenta problemes en alguns moments”. També ha afegit que “és una actuació important i, al costat del projecte més ambiciós, pretén donar solució i posar l’edifici en condicions”.

  Una volta aprovades les actuacions, l’ajuntament de Morella espera l’autorització definitiva de la Conselleria per a seguir amb el procés i redactar detalladament el projecte, així com licitar les obres. Amb el Pla Edificant, aquestes competències estan delegades als ajuntaments, per a agilitzar el procés i executar nombrosos projectes a tota la comunitat, encara que la inversió la realitza la Generalitat Valenciana.

  Cal recordar que el col·legi Mare de Déu de Vallivana és un edifici particular, el qual va guanyar el Premi Nacional d’Arquitectura l’any 1996. Aquest edifici té problemes des de fa molts anys, de manera que amb aquest projecte es podrà reparar i millorar i augmentar els espais necessaris per al bon funcionament educatiu.

   

  Pujar