28 de març de 2020 28/3/20

Comença l’Assemblea Internacional dels Pobles més Bonics del Món que demà viatja a Morella

Comença l’Assemblea Internacional dels Pobles més Bonics del Món que demà viatja a Morella - (foto 1)

  La VII Assemblea Internacional dels Pobles més Bonics del Món ha començat. Aquesta té com a seu conjunta els pobles d’Albarracín i Morella, així que, ahir es va rebre als representants de totes les delegacions al primer i el dissabte es desplaçaran a Morella. L’encontre és la primera volta que se celebra a Espanya i participen representants de les delegacions d'Alemanya, Rússia, Xina, Itàlia, França, Bèlgica, Espanya, Japó, Canadà, Palestina i Suïssa als quals els han preparat activitats per diversos pobles de la delegació local.

  L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Turisme, Jorge García, s’han desplaçat fins a Albarracín on han engegat els actes de l’assemblea. A més, van participar com a amfitrions de l’acte de recepció on van haver-hi parlaments en memòria de Paco Martí, Alcalde d’Albarracín, que ha faltat recentment.

  L’alcalde de Morella ha destacat “la importància que té aquest esdeveniment per a la promoció internacional de Morella i tots els pobles de l’associació”. Aquesta assemblea congrega a 71 representants de les diferents delegacions “les quals exportaran la imatge que es troben d’aquests pobles, per tant hem preparat visites i activitats per a que coneguen la nostra zona i els encants que amaga” ha afegit l’edil. A més, el Delegat de Govern d’Aragó, Gustavo Alcalde Sánchez, ha recalcat que “aquesta primera reunió anual ens ha de fer reflexionar de la importància dels nostres pobles i l’imprescindible que suposa dotar-los de vida i d’activitat. Sense habitants, no hi ha poble”.

  Demà, dissabte 10 de juny, l’assemblea arriba a Morella on hi haurà una recepció a l’ajuntament on també podran degustar la gastronomia característica. Finalment, a les 23.00 hores hi ha un concert d’orgue a la Basílica Arxiprestal de Morella on Arturo Barba trau tot el potencial aquest meravellós instrument que data del 1719.

  A més de les dues seus, cal recordar que Albarracín i Morella són dels pobles Fundadors de l'Associació de Pobles més Bonics d'Espanya des del 2013 quan es va crear, els invitats passaran per Rubielos de Mora, Puertomingalvo, Cantavieja, Calaceite, Valderrobres, Vilafamés i Peníscola durant els 5 dies de l'esdeveniment. D'aquesta manera, l'encontre pretén, segons les paraules del president Francisco Mestre, "potenciar la imatge de l'associació i també les d'Albarracín i Morella, així com la dels pobles de la zona est". La iniciativa espera ser molt positiva per a enfortir els llaços entre les Associacions homòlogues i per a potenciar el valor cultural i històric dels pobles amb encant davant altres països.

  Pujar