elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença el curs de la Universitat per a majors a Morella

Comença el curs de la Universitat per a majors a Morella
  • Aquest ja té 22 anys d’història i enguany compta amb 50 alumnes aproximadament entre les seus de Morella i Vilafranca

  • Ahir es van presentar els resultats de les enquestes de salut del projecte Alifara dels Ports

La Casa Ciurana de Morella va acollir ahir l’inici d’un nou curs de la Universitat per a Majors, que com cada any des de fa 22 exercicis, organitzen l’ajuntament de Morella i la Universitat Jaume I. Així, la seu de Morella ha matriculat aquest any 29 alumnes de Morella, Forcall i Sorita; que assistiran a les classes fins al mes de juny, a les quals se sumen a les 15 persones matriculades en la seu de Vilafranca.

La regidora de Gent Gran, Malú Blasco, ha destacat que “la Universitat per a Majors és molt important en un poble com Morella i facilitar l’accés a l’aprenentatge per a totes les persones” i ha afegit que “sobretot pretén apropar la universitat a aquelles persones que viuen i treballen als pobles i tenen més dificultats de temps i transport per a assistir a l’UJI situada a Castelló”. L’edil ha explicat que “el servei té molta acceptació i hi ha molta part de l’alumnat que continua any rere any, així com hi ha nous i noves alumnes en cada curs”. Finalment, ha comentat que “a més de les classes, des de la Universitat per a Majors s’organitzen trobades i activitats junt amb altres seus, de manera que els i les alumnes es coneixen i estreteixen les relacions entre els pobles i les comarques”.

Projecte Alifara

Ahir també va tindre lloc la presentació dels resultats de l’enquesta de salut comarcal del projecte Alifara. Aquest és un projecte de participació i salut de la comarca dels Ports, en el qual, la jornada d’ahir servei per a exposar la situació de la població d’aquest territori i les característiques de cadascuna de les poblacions.

Pujar