elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cebrián assumeix la importància del sector agroalimentari per a fixar població a les comarques de l'interior

Cebrián assumeix la importància del sector agroalimentari per a fixar població a les comarques de l'interior - (foto 1)

  La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha assegurat que la fira de Morella no sols ha sabut adaptar-se al pas del temps, sinó que s'ha convertit en una aposta de futur, després de quasi 800 anys d'història. Ho ha fet en una entrevista publicada en el llibre de la fira i amb motiu de la seua participació en la inauguració de aquesta 762 edició.

  Junt amb l'alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés i altres autoritats, Cebrián ha recorregut tot el recinte firal i ha mantingut contactes amb ramaders i membres d'organitzacions agràries per intercanviar impressions sobre la situació del sector. "Darrere dels productes de qualitat, com els que es mostren en aquesta fira, hi ha sempre persones, i hem d'escoltar-les i atendre les seues preocupacions i demandes", ha manifestat.

  Es tracta d'un esdeveniment que es converteix en principal punt de trobada del sector agropecuari, no només de l'interior de Castelló, sinó de les terres veïnes d'Aragó i Catalunya, amb un nombre de visitants que l'any passat van rondar els 10.000.

  La consellera ha recordat, a més, que aquesta fira és una ocasió extraordinària per donar a conèixer el públic en general, no només el sector primari de Morella i el seu entorn, sinó l'important teixit comercial i gastronòmic del que disposa.

  Cebrián ha subratllat que el Govern del Botànic aposta per recuperar l'agricultura i la ramaderia valencianes perquè el sector agroalimentari és fonamental per a l'economia de la Comunitat Valenciana i, en particular, de les terres d'interior, on és capaç de fixar la població al territori. En aquest sentit, ha anunciat que la Conselleria està impulsant diverses mesures i línies de suport, amb el doble objectiu de millora les rendes agràries i la valoració dels seus productes.

  Com exemple d'questes mesures, Cebrián destaca els pagaments directes de la PAC, que són un factor clau per a l'estabilitat de les rendes; el suport a la incorporació de jóvens, mitjançant una convocatòria específica que distribuirà 40 milions d'euros en quatre anys; les ajudes a inversions en explotacions agràries, les ajudes a municipis i entitats locals menors per a condicionament de camins rurals, l'impuls de l'agricultura ecològica o les ajudes per a la millora de la transformació i comercialització de productes agraris.

  Pujar