elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El alcalde de Morella rebutja rebaixar al 50% la taxa de fems proposada pel PP

El alcalde de Morella rebutja rebaixar al 50% la taxa de fems proposada pel PP
  • L'equip de govern socialista recapta 133.000 euros als veïns pel servei de recollida de residus mentre s'embutxaca en nòmines 150.000 euros anuals

  • Jesús Lecha, portaveu del PP, creu “lamentable que en un moment en el que hi ha famílies que han perdut el treball i negocis que han tancat, les rebaixes fiscals siguen mínimes”

L'alcalde de Morella, el socialista Rhamsés Ripollés, ha decidit rebutjar la rebaixa de la taxa de fems al 50% que el Partit Popular de Morella va presentar en l'últim ple ordinari de la corporació. La iniciativa, que el portaveu del PP, Jesús *Lecha, va elevar al ple dijous passat 13 de maig, pretenia “donar oxigen a les famílies que estan patint els efectes de la pandèmia, ja no sols perquè s'han quedat al carrer i sense ocupació, sinó perquè en altres casos s'han vist obligades a tancar els seus negocis”.

Així ho ha considerat el portaveu del PP en la capital dels Ports que va defensar en ple “les accions fiscals que ajuden a salvar les economies domèstiques. Que suposen una ajuda directa a les famílies que ho estan passant mal i per a l'ajuntament constitueix un mínim esforç”.

En efecte, la recaptació que obté el Govern del PSOE a Morella per la prestació del servei de recollida de residus sòlids urbans està quantificat en 133.000 euros. “Una xifra que si es compara amb el que cobra l'equip de govern de Morella, 150.000 euros, podria ser assumida perfectament pel consistori”.

De fet, la proposta del PP plantejava rebaixar un 50% la taxa i estalviar a la població una suma de 80.000 euros. “La nostra iniciativa anava dirigida a habitatges i cases rurals, però també s'aplicava als comerços, la indústria i els hotels”. En definitiva, “l'objectiu era doble, ajudar a les famílies i també prestar-li un suport als negocis que constitueixen el motor econòmic de Morella”. Lamentablement, ha conclòs Llet, “el PSOE no està per ajudar, prefereix dedicar-se a cobrar”.

Pujar