29 de novembre de 2020 29/11/20

S’inicien les obres del segon tram del carril bici en l’av. Guillem de Montcada

S’inicien les obres del segon tram del carril bici en l’av. Guillem de Montcada - (foto 1)

  L'Ajuntament de Moncofa ha iniciat les obres del carril bici que permetrà el trànsit amb bicicleta des del grau de Moncofa fins a l'eixida de la població. Les obres es desenvolupen en un tram de 600 metres que discorren per l'avinguda Guillem de Montcada i el carrer Sogorb i és la segona fase d'una obra que es va realitzar l'any 2017, des del carrer Soneixa, que al seu torn connectava amb el carril bici provinent del grau de Moncofa.

  Esta obra ascendeix a un total de 98.000 euros que es pagaran a través d'una subvenció de la Diputació de Castelló amb el Pla 135–2018 i a més de la construcció del carril bici comprén l'asfaltat, l'ampliació de les voreres, la plantació d'arbres i la instal·lació d'una xarxa de recollida de pluvials fins ara inexistent.

  Per a Pedro Sales, regidor d'Urbanisme: “Amb esta obra, a més d'acabar el tram del carril bici, posem en valor l'avinguda Guillem de Montcada que és una de les més transitades del nostre municipi, ampliant les voreres i dotant-la d'arbratge”.

  Des de la corporació també es valora molt positivament la instal·lació d'un sistema de recollida d'aigua pluvial en la zona, ja que sempre que succeïen episodis de pluges es produïen inundacions. Per a Wences Alós, alcalde de la localitat: “Hem fet compatible l'ampliació del carril bici amb la construcció d'una xarxa de recollida d'aigua pluvial que evitarà futures inundacions i alhora alleujarà la xarxa de residual. És molt important compaginar estes obres, amb el consegüent estalvi i millora evident per als veïns en vessants tan diferents.”

   

  Pujar