19 de gener de 2021 19/1/21

Setmana de la Dona a Moncofa

Setmana de la Dona a Moncofa - (foto 1)
  • La localitat organitza una setmana repleta d’actes

El pròxim dimecres  4 de març començarà a Moncofa la Setmana de la Dona amb un acte d'obertura que se celebrarà a la Casa de la Cultura a les 18.30 h i que comptarà amb una projecció de cinema per a recordar la setmana que es va organitzar l'any anterior, que seguirà amb el monòleg “Cita con tu sexóloga”, per Silvia Pérez.

Continuarà dijous amb la tradicional excursió;  enguany es visitarà la ciutat de València on es podrà gaudir del barri antic de la ciutat.  Divendres comença l'exposició de l'artista Joaquín García Navarro a la sala Pleamar de la platja de Moncofa, exposició titulada “Dona” on es podrà gaudir de la bellesa de les pintures durant tot el cap de setmana.

El dissabte dia 7 a les 10.00 h tindrà lloc la gran novetat d'esta setmana, la carrera 5K “Moncofa corre per la igualtat”, combinació d'esport i reivindicació en la nova aposta de la regidora Lola Alós que compta ja amb més de 200 persones inscrites. A la nit totes les dones que així ho desitgen podran gaudir d'una nit agradable en el sopar amb música que tindrà lloc en el Polifuncional.

El diumenge dia 8 tindrà lloc la XXI Exhibició de tambors i bombos a la plaça de la Constitució on la regidora d'Igualtat, Lola Alós, llegirà un manifest per la igualtat entre homes i dones.  Continuaran els actes el dilluns 9, amb un concurs de rebosteria amb premis, que se celebrarà en el centre de la tercera edat; este acte sempre ha tingut una gran acollida.

El dimarts 10, la xarrada “Sin sombreros” impartida per Luliana S. Apostu i Ana Llorente Gracia tindrà lloc a la Casa de la Cultura i el dimecres 11 la docent Ana Portal continuarà amb les xarrades impartides dins de la programació de l'Escola d'Igualtat de Moncofa.  El dijous 12, jornada a càrrec de Teresa Arnau Paradís, que donarà a conéixer com es pot previndre el càncer de còlon.

Per a finalitzar la setmana, el divendres 13 es projectarà la pel·lícula “Hijas de Cynisca”, patrocinada per la Diputació de Castelló, a la Casa de la Cultura que donarà pas a un col·loqui amb Beatriz Carretero.

La setmana compta, a part de l'exposició a la sala Pleamar, amb dues exposicions més, una de fotografia “No más princesas” a la biblioteca municipal la qual es podrà visitar en horari de biblioteca del 2 al 29 de març, i una altra també de fotografia, en la qual es posa de manifest la desigualtat respecte als homes en les diferents àrees artístiques i professionals; es podrà visitar del 7 al 15 de març en el centre de la tercera edat “La Murà”.

La regidora d'Igualtat, Lola Alós, afirma que: “Tenim una setmana repleta d'actes de tota mena perquè la gent, i sobretot perquè les dones en puguen gaudir, alhora que reivindiquem la igualtat”. A més, afirma que “sempre serà un plaer organitzar actes per a aconseguir una societat més igualitària, i agraïsc també la col·laboració de l'Associació Carmen de Burgos, l'Associació contra el Càncer Moncofa i a l'Associació de Jubilats Belcaire de Moncofa per la seua ajuda i la seua participació durant esta setmana”.

Pujar