1 de desembre de 2020 1/12/20

Reformes en l’escola per Nadal

Reformes en l’escola per Nadal - (foto 1)

  Les obres d’urgència al CEIP Avel·lí Corma es realitzaran este Nadal. Les obres sol·licitades des de l’Ajuntament i l’escola, després de les pluges del 18 de setembre, s’efectuaran en la coberta del gimnàs i en el pati de les aules d´infantil de 5 anys. L’Ajuntament va traslladar la necessitat d’una actuació ràpida per a evitar que es repetiren els danys si es produïen noves pluges i ha sigut el mateix ajuntament el redactor del projecte a realitzar, amb la finalitat d’agilitzar el procés.

  Aquestes  obres començaran el proper 24 de desembre, per la qual cosa l´Ajuntament es veu obligat a reubicar l´Escola de Nadal al polifuncional els dies 24, 26, 27 i 28 de desembre, ja que des de Conselleria s’ha demanat que no hi hagen xiquets en el centre mentres estiguen fent les obres.

  Moncofa pendent de 3 obres en el col·legi i l´obra de l´institut IES Palafangues

  A més d’esta obra, el municipi de Moncofa està a l´espera de poder realitzar 3 obres vinculades a la Conselleria d‘Educació.

  La primera obra consisteix a construir 2 aules noves de primària amb 2 magatzems. Estes obres van a càrrec de Conselleria i havien d’haver estat ja acabades en el mes de setembre de 2018; segons Conselleria les obres estan pendent de l´últim informe de l´advocacia i, per tant, encara pendents de licitar i adjudicar. A pesar d’haver redactat el projecte l’Ajuntament al gener de 2017, no hi ha una data per a l’inici de les obres que presenten un retard evident respecte de la planificació inicial.

  La segona obra tracta de l´ampliació de l’escola amb 2 aules d´infantil, la remodelació de l´hort escolar i el canvi de tota la coberta del col·legi. Pel que fa a estes obres, s’inclouen en el programa Edificant i s’espera que estiguen finalitzades per al curs 2019-2020.

  Per últim, i no menys important, l´obra de la construcció de l’IES Palafangues. Un IES amb 12 unitats d´ESO, 4 unitats de Batxillerat (Arts plàstiques, imatge i disseny, Arts escèniques, música i dansa, Humanitats i ciències socials, i Ciència i tecnologia) i 2 cicles formatius: d´Hostaleria i turisme, amb 3 títols formatius (“tècnic en cuina i gastronomia”, “títol professional en serveis de restauració” i “títol professional bàsic en cuina i restauració”) i cicle formatiu d´Imatge personal amb  el “títol professional bàsic en perruqueria i estètica”.

  Per a la regidora d’Educació, Ana Gracia, “des de l´Ajuntament de Moncofa estem molt contents de la labor que hem realitzat juntament amb l´Ampa i l’escola per a poder aconseguir totes estes infraestructures tan necessàries per als nostres xiquets moncofins i és d’especial satisfacció la construcció de l’IES, gràcies al qual els alumnes podran completar tota l’etapa educativa des dels 3 anys fins als 18 anys, a Moncofa”.

  Pujar