elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aposta per la col·lectivització del rendiment de les dessaladores

  • Ros destaca la “gran feina” que està fent l'alcaldessa d'Orpesa, la socialista Maria Jiménez, qui ja ha concertat una reunió a Madrid per a abordar l'amortització de la infraestructura

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aposta per la col·lectivització del rendiment de les dues dessaladores que estan situades a la província de Castelló. Així ho ha manifestat la diputada nacional socialista Susana Ros qui assenyala que “tenim una aposta decidida per este projecte per a resoldre, definitivament, els problemes per la manca d'aigua de qualitat existents a les nostres comarques”. Ros explica que, al no existir una xarxa provincial de proveïment hidràulic, “hem d'estudiar la creació d’una estructura de caràcter supramunicipal que garantisca les connexions necessàries entre els diferents municipis”.

En el cas d'Orpesa, la diputada socialista ha valorat la “gran feina” que està fent l'alcaldessa socialista, Maria Jiménez, “per a buscar una solució a la qüestió de l'amortització d'esta infraestructura, per a la qual cosa ja ha sol·licitat una reunió a Madrid”. “A més a més, ja en l’oposició, el PSPV d’Orpesa ja es va mostrar favorable a esta solució que, aleshores, negaven el PP de Rajoy i Ciutadans de Rivera, que eren el principal suport del PP”, afirma la diputada nacional.

“Ni el Partit Popular ni Ciutadans han de vindre a donar-nos lliçons de res perquè el partit socialista és l'únic que busca solucions als problemes de les dessaladores”, ressenya la diputada. “Precisament, ha sigut el partit socialista qui les va posar en marxa i va evitar que els ajuntaments hagueren de retornar les ajudes europees per culpa de la inacció de la dreta. I mentre el PP fa de la política de l'aigua un enfrontament, per al PSOE hem passat de ‘aigua per a tots’ del PP a ‘aigua per sempre’ del PSOE”, ha afegit la diputada qui també ha resaltat el treball de l’alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí, en este tema.

Ros recorda que una delegació del PSPV-PSOE de la província encapçalada per ella mateixa i el secretari general dels socialistes a Castelló, Ernest Blanch, es va reunir l'abril passat en la seu del PSOE del carrer Ferraz de Madrid amb el secretari de l'àrea per a la Transició Ecològica de l'Economia de la Comissió Executiva Federal del PSOE i secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i el director general d'Aigua de la Generalitat Valenciana i membre de l'executiva de país, Manuel Aldeguer, per a establir les bases sobre el futur de la gestió de l'aigua a Castelló. A esta trobada també van assistir l'alcalde i regidor de Xilxes, José Martínez i José Manuel Navarro, respectivament, i l'alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí.

La diputada socialista explica que amb la col·lectivització del rendiment de les dessaladores d'Orpesa i Moncofa “es pretén que tots els municipis que el necessiten puguen tindre accés a l'aigua dessalada, a més de que també ajudem a la sostenibilitat dels aqüífers existents, que en l'actualitat estan sobreexplotats i tenen una elevada presència de nitrats”.

Ros afegeix que “el PSOE té un objectiu principal en relació amb la gestió de l'aigua, i és que necessitem una nova política que trasllade certesa al conjunt de la població i, molt especialment, en aquells territoris on la disponibilitat d'este recurs és escàs, com el nostre. Per això optem per a donar una solució viable a les dues dessaladores que tenim a les nostres comarques”.

Pujar