20 de febrer de 2020 20/2/20

El president de la Diputació visita les obres del col•lector de Moncofa

El president de la Diputació visita les obres del col•lector de Moncofa - (foto 1)
  • Alós manifesta la necessitat de crear línies de subvenció d’àmbit provincial per renovació de clavegueram

MÉS FOTOS
El president de la Diputació visita les obres del col•lector de Moncofa - (foto 2)

El president de la Diputació, Josep Martí, ha visitat les obres finançades pel Pla 135 acompanyat pels diputats de Concertació amb els Ajuntaments i de Cicle Integral d’Aigua, Ximo Huguet i Ignasi Garcia. Durant la visita l’alcalde de Moncofa ha exposat que el municipi ha invertit prop d’1 milió d’euros la passada legislatura en obres de clavegueram. Obres que han millorat molt la qualitat de vida dels veïns i estiuejants però que a causade la falta d’este tipus d’inversió en el passat encara hi ha un dèficit important. I estes són les raons del pla triennal 2020-2022, que planteja una inversió d’1,2 milions durant els pròxims 3 anys.

En un termini màxim de dos mesos hauran acabat les obres de renovació del col·lector d’aigües residuals del carrer Germans Pinzón de Moncofa. Esta és la previsió que manegen els operaris que treballen en la modernització “d’este servei públic essencial que reclamava una intervenció urgent”, ha explicat el president de la Diputació, José Martí, que ha visitat este matí la zona marítima moncofina per a supervisar l’avanç de les obres, sufragades íntegrament per la institució provincial a càrrec del Pla 135. En concret són 105.000 euros que es destinaran a la substitució de l’actual canonada per una de nova, “ja que es tracta d’una de les més velles de la zona, amb més de 50 anys d’antiguitat, i es trobava ja en un estat de conservació d’allò més preocupant”, han assegurat des de fonts de l’obra.

L’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, ha qualificat la renovació de la xarxa pública de clavegueram com “una prioritat que s’ha de considerar a nivell provincial i la conveniència de crear, en el futur, línies de subvenció especifiques amb esta finalitat per l’òrgan provincial”.

Des de la Diputació, el diputat Ignasi Garcia ha evidenciat que “la necessitat de renovar les canalitzacions es fa palesa cada dia i en cada poble”. A més, ha dit, “en municipis de costa com Moncofa, la salinització accelera l’envelliment del clavegueram i genera molts problemes en el procés de depuració”.

Pujar