12 de novembre de 2019 12/11/19

La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit

La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit - (foto 2)
  La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit - (foto 3)
  La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit - (foto 4)
  La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit - (foto 5)
  La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit - (foto 6)
  La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit - (foto 7)
  La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit - (foto 8)

  Fa just ara dos anys des que es va realitzar el trasllat de l'antiga biblioteca situada en la Casa de la Cultura al nou edifici. I sembla ser que l'evolució no ha pogut ser més positiva. El nombre d'altes de socis per any ha passat de 92 en l'any 2015 a 383 en el 2016 i 230 en el 2017. Però l'increment més important s'ha produït en el nombre de llibres prestats. Els préstecs han passat de 8.016 en l'any 2014 a 15.316 en el 2016 i quasi 17.000 en l'any 2017, exactament 16910. Estes xifres testimonien que l'obertura de la nova biblioteca ha sigut un gran revulsiu cultural per a la localitat.

  Segons l'alcalde, "és una gran satisfacció i serà un dels millors records d'esta legislatura, sense una gran inversió vam posar en marxa la nova biblioteca amb uns resultats espectaculars".
  I és que a pesar que la nova biblioteca es va haver d'obrir amb una comanda de mobiliari firmada just abans de les eleccions de maig de 2015 de només 15.000 euros, l' aprofitament de gran part de l'antic mobiliari va permetre que la instal·lació estiguera funcionant a ple rendiment des del principi.

  A aquell mobiliari inicial últimament s'ha unit la compra de nombroses estanteries, una ludoteca, cadires infantils, i divers mobiliari que ha permés, a més de millorar la qualitat de l'espai, exposar 4.300 referències noves en la sala de lectura, i ja sobrepassen les 25.000.

  L'alcalde també ha volgut agrair el treball de tots els que han fet possible este projecte, "voldria donar les gràcies a la nostra anterior regidora de Cultura, Rocío Martínez, pel treball que va fer per a l'obertura, a l'actual regidora, Ana Gracia, que en el poc temps que porta s'ha encarregat de gestionar les recents millores i, per descomptat, als funcionaris que hi treballen, sense els quals la nostra biblioteca no seria el mateix: Ana Melchor, Toni Casares i Pedro Palmer".
  I és que l'obertura de la nova biblioteca també va comportar l'ampliació de l'horari ja que es va augmentar durant la setmana i es va començar a obrir també els dissabtes de matí.

  ocultar
  La nova biblioteca de Moncofa compleix 2 anys d’èxit
  Pujar