elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa tindrà un guarda rural per a vigilar les zones de cultiu

Moncofa tindrà un guarda rural per a vigilar les zones de cultiu

    Després de prop de dos dècades, Moncofa tornarà a comptar amb un guarda rural, ja que la corporació local ha aprovat traure una plaça per a este menester. Durant molts anys, la localitat va disposar de dos persones assignades a estes funcions, però en absorbir els ajuntaments les cambres agràries, va desaparéixer esta figura i, encara que després va ser un agent de la Policia Local el que es va ocupar de vigilar el terme de manera continuada, a poc a poc esta tasca bàsica va deixar de realitzar-se per complet.

    En l'actualitat, la mesa de negociació ha donat el vistiplau a la creació d'esta vacant a nivell nacional, per la qual cosa podrà presentar-se qualsevol persona que complisca els requisits. El terme de Moncofa continua comptant amb diverses zones de cultius de temporada i els seus propietaris s'han d'esforçar diàriament perquè no els roben les collites. El mateix ocorre amb els furts de taronges que, si bé han disminuït considerablement, en algunes ocasions els agricultors es troben amb sorpreses.

    L'alcalde de la localitat, Wenceslao Alós, defensa que una vegada compten amb esta plaça, la «localitat disposarà de més ulls per a poder controlar millor els terrenys agrícoles, perquè esta persona serà coneixedora de les zones on existeixen cultius cada moment, que poden ser objecte de sostraccions». El primer edil indica que estan a l’expectativa de saber «si amb este lloc i la seua funció coordinada amb la Policia Local i la Guàrdia Civil», s’eviten «els sobresalts», destaca.

    Pujar