22 d’octubre de 2020 22/10/20

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l´ampliació de serveis

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l´ampliació de serveis - (foto 1)
  • Alós Valls: “Hem fet pasos importants, estem palant que en 6 mesos puguen començar les obres”

L'Ajuntament de Moncofa ha sol·licitat a la Generalitat que inicie ja les obres d'ampliació del centre de salut, una actuació fonamental per al futur del municipi. L'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, i la regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri, s'han reunit aquest matí amb representants de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb la condició de conéixer la marxa d'aquest important projecte per al qual l'Ajuntament sol·licita a més la inclusió del servei d'Urgències, tan demandat per la població de Moncofa, i la necessària ampliació del servei de Pediatria.

L'alcalde s'ha mostrat satisfet per aquesta trobada en el qual “hem fet passos importants, perquè ara estem parlant que en sis mesos podríen començar ja les obres”.

I és que els esforços de totes dues administracions s'estan fent patents per a fer realitat aquest projecte. L'Ajuntament ha cedit ja el terreny a Generalitat, que ara a través de Patrimoni ha d'acceptar aqueixa cessió per a posteriorment traure a licitació les obres.

“Des de l'Ajuntament estem a la disposició de la Conselleria per a ajudar no sols a agilitar l'inici de les obres sinó també a propiciar el millor servei sanitari en el municipi mentre aquestes es desenvolupen”, ha indicat Alós Valls. “Estem parlant d'una actuació fonamental en el nostre objectiu de continuar propiciant la millor qualitat de vida als veïns i visitants de Moncofa. Som un dels pobles de la província de Castelló que més ha augmentat la seua població, i es deu a les excel·lents condicions de Moncofa quant a serveis, ubicació i equipament, que fan que cada vegada més famílies es plantegen fer del nostre municipi el seu lloc de residència i no sols la seua destinació de vacances. L'ampliació del centre de salut ajudarà, i molt, en aquesta tendència positiva”.

En aquest sentit també s'han dirigit les valoracions de l'edil de Sanitat, Mª Carmen Ferri, qui ha assegurat que “el desig de totes les parts, tant de Generalitat com de l'Ajuntament, és que com més prompte millor els veïns i visitants de Moncofa puguen gaudir d'un centre de salut més ampli, amb millors instal·lacions i serveis d'acord amb la grandària que té el nostre municipi. En això estem i en això continuarem treballant coordinats perquè prompte puga ser ja una realitat”.

Cal assenyalar que en la trobada de treball d'aquest matí han participat, en representació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Conxa Andrés, la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures, Carmelina Pla Silvestre i el cap del Servei d'Infraestructures, José Ramón Manuel Enguídanos. Amb la condició de propiciar la màxima transparència i consens entorn d'aquest important projecte, cal tindre en compte que l'Ajuntament ha convidat també a la reunió als portaveus de tots els grups polítics amb representació en el consistori: Partit Popular, PSOE, Compromis i Podemos.

Incorporar Urgències i ampliar el servei de Pediatria

Un dels punts importants que ha volgut transmetre l'alcalde a Conselleria en aquesta trobada és la voluntat que, amb l'ampliació del centre de salut, puga incorporar-se el servei d'Urgències tan demandat per la societat de Moncofa, així com ampliar altres serveis com a Pediatria, necessaris donada l'elevada demanda existent entre una població creixent com és la de Moncofa.

Pujar