29 de novembre de 2020 29/11/20

Moncofa redueix en un 21,6% la desocupació en el que va de legislatura

Moncofa redueix en un 21,6% la desocupació en el que va de legislatura - (foto 1)

  En el període corresponent del mes de juny de 2015 al mes de desembre de 2017 s'ha reduït de manera gradual la xifra de persones desocupades en 84 persones, la qual cosa suposa un 21,6 % de reducció. En concret, durant l'actual legislatura s'ha passat de 389 persones desocupades a les 305 persones desempleades que existeixen en l'actualitat segons el Servei Públic d'Ocupació Estatal.

  Davant de la qual cosa, el regidor de Personal, José María Andrés, indica que: "Estes dades són molt importants per a l'equip de govern ja que mostren que les polítiques d'ocupació que realitzem són efectives. Durant la present legislatura hem incrementat de forma important el pressupost de les partides relacionades amb l'ocupació i encara que els resultats són evidents som conscients que encara queda molt per fer."

  Així mateix, Andrés assenyala que: "Durant este últim any s'han posat en marxa 2 tallers d'ocupació, un el projecte T'Avalem Moncofa, amb una aportació municipal de 75.000 euros, amb el qual s'han contractat 14 persones menors de 30 anys que estan treballant en el condicionament de la zona recreativa del costat del riu Belcaire i la seua connexió amb la Senda Blava, per a potenciar turísticament la zona. El segon projecte és el Taller Ocupació Moncofa destinat a majors de 30 anys, amb una aportació municipal de 132.000 euros, amb el qual s'han contractat 25 persones que estan treballant també en el condicionament de la zona recreativa del costat del el riu Belcaire i en la rehabilitació de l'antiga Cambra Agrària per a la construcció d'un museu municipal i dotar l'edifici d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda."

  En un altre ordre de coses, també en este últim any s'han contractat 2 persones menors de 30 anys durant un any, que realitzaran tasques administratives en els departaments de Serveis Socials i Intervenció respectivament, dins del programa EMPUJU i EMCUJU, del Servef, amb una subvenció de 30.000 €. També s'han posat en marxa altres actuacions d'ocupació com el Pla d'Ocupació Conjunt, amb la Diputació Provincial, pel qual s'han contractat durant 3 mesos 10 persones en situació de desocupació, amb una aportació municipal de 47.000 €.

  A més a més, s'han dut a terme altres contractacions emmarcades en els programes d'iniciativa social, EMCORP i EMCORD del Servef, destinats a la contractació de persones desempleades de llarga duració del municipi. A través del primer s'han contractat 2 persones, i a través del segon programa a altres 2, totes elles realitzaran treballs de manteniment de la via pública durant 6 mesos. Ambdós programes d'iniciativa social tenen una subvenció de 18.000 euros cada u.

  Moncofa sol·licita el tercer taller d'ocupació

  Respecte d'això, el regidor de Personal José María Andrés, explica: "Dins de les accions de l'equip de govern, la prioritat és l'ocupació, per la qual cosa seguirem enguany acollint-nos al màxim nombre de programes d'ocupació que traguen les distintes administracions. Açò té el seu reflex en l'esborrany de pressupost 2018 en el qual hem dotat de 780,000 euros les partides relacionades amb l'ocupació." A més afirma que "en este últim mes hem sol·licitat un tercer taller d'ocupació, que esperem que siga aprovat per la Generalitat Valenciana que permetria donar treball a altres 25 persones, amb una aportació municipal de 40.000 euros".

  Pujar