elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa i les poblacions del Pacte de la Plana Baixa suspenen actes festius multitudinaris i escoles d’estiu

Moncofa i les poblacions del Pacte de la Plana Baixa suspenen actes festius multitudinaris i escoles d’estiu
  • Els municipis del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa unifiquen criteris de prevenció durant l’estiu

L'Ajuntament de Moncofa no celebrarà actes festius multitudinaris ni organitzarà escoles d'estiu municipals per a previndre l'aparició de rebrots del covid-19. La decisió s'ha pres de forma acordada entre els 9 municipis de la comarca que formen part del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa amb la condició d'unificar criteris de prevenció durant l'estiu. Tampoc se celebrarà la festivitat de Sant Joan a les platges ni actes multitudinaris o que generen aglomeracions en les festes estivals.

L'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha explicat que “la nostra prioritat és garantir la seguretat dels veïns i veïnes dels nostres pobles. Hem d'evitar aglomeracions per a previndre l'aparició de possibles rebrots de la malaltia que serien fatals per a la nostra població. És per això que recordem la importància de ser tots prudents i apel·lem també a la responsabilitat personal”.

En eixe sentit, Alós Valls ha assegurat que “ha sigut una decisió difícil, però ha prevalgut la responsabilitat després de mantindre diverses reunions i valorar diferents opcions”.

Quant a la festivitat de Sant Joan, l'alcalde ha comunicat que “es prohibeixen les fogueres, botellons i revetles a les platges, encara que es permetrà el bany i banyar-se els peus com la resta de dies”.

No obstant això, els municipis podran buscar alternatives a estes activitats dins de les seues possibilitats i sempre garantint la seguretat dels veïns i veïnes. Estes mesures es podran adaptar d'acord amb la situació de la pandèmia a cada moment.

Pujar