29 de novembre de 2020 29/11/20

Moncofa invertirà 230.000 euros en clavegueram

Moncofa invertirà 230.000 euros en clavegueram - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Moncofa invertirà 230.000 euros en clavegueram - (foto 2)
  Moncofa invertirà 230.000 euros en clavegueram - (foto 3)
  Moncofa invertirà 230.000 euros en clavegueram - (foto 4)
  Moncofa invertirà 230.000 euros en clavegueram - (foto 5)

  L'equip de govern de Moncofa durà a Ple, el pròxim dijous, una proposta d'inversió de millora en la xarxa de clavegueram consistent en el canvi de col·lector en els carrers Torre Caiguda, Torremolinos i Fuerteventura.

  Amb esta obra s'evitaran filtracions d'aigua del nivell freàtic en els col·lectors que van ser realitzats amb formigó i al cedir el terreny presenten fractures. Les obres consisteixen en la instal·lació de dos col·lectors de polietilè al carrer Torre Caiguda, des de la cruïlla amb el carrer Gomera fins a l'EBAR El Cano, amb una longitud total de 390 metres, i en els carrers Torremolinos i Fuerteventura, amb una longitud de 83 metres.

  Es tracta d'unes obres de realització complexa ja que es troben a escassos metres del mar i, per tant, molt prop del nivell freàtic de la zona. I també en açò radica la importància: com estan els col·lectors en mal estat prop de la mar, es tracta d'evitar les contínues filtracions d'aigua, que finalment és enviada a la depuradora de la localitat.

  L'obra la durà a terme FACSA, gestora del servei públic d'abastiment domiciliari d'aigua potable i clavegueram, i també redactora del Pla director de clavegueram de la localitat. Esta obra s'uneix a les altres que s'han realitzat recentment en els últims anys i situarà la inversió total en clavegueram en més de 700.000 euros.

  Per a l'alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, "després d'alguns anys sense invertir en la renovació de la xarxa de clavegueram estem aconseguint revertir la pèssima situació en què es troba tota la xarxa i, encara que falta molt a fer, ja s'estan obtenint resultats com l'excel·lent qualificació que han obtingut les nostres aigües de bany durant tota la recent temporada". Cal recordar que en la present temporada estival el resultat de totes les analítiques de l'aigua del bany realitzats per la Generalitat Valenciana (en les quals s'analitza enterococs i E. coli) han donat una qualificació d'excel·lent en totes les platges de la localitat. "I els resultats d'estes analítiques no són casualitat, sinó el fruit del treball constant que estem realitzant", postil·la l'alcalde.

  Pujar