1 de desembre de 2020 1/12/20

Moncofa iniciarà una nova obra en el clavegueram abans de finalitzar l'any

Moncofa iniciarà una nova obra en el clavegueram abans de finalitzar l'any - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Moncofa iniciarà una nova obra en el clavegueram abans de finalitzar l'any - (foto 2)

  L'aprovació dels Plans 135-2 per part de la Diputació de Castelló permetrà realitzar una segona obra, de gran envergadura, en el clavegueram de Moncofa. L'obra que consisteix en el canvi de conduccions d'aigua residual en la zona sud del grau de Moncofa arriba a la xifra de 105.851 euros i es tractaria de l'última actuació a realitzar en esta zona de la platja. Si recapitulem les actuacions dutes a terme al sud del canal de Masbó, l'import invertit entre 2017 i 2018 fregarà els 630.000 euros.

  L'obra se centrarà en els carrers Magallanes i Las Palmas per a invertir el pendent, cosa que farà que el trajecte de l'aigua evite passar per davall del canal de Masbó i es dirigirà als bombaments més propers de l'actual depuradora i evitar el seu tràfec a la part nord on es provoca la saturació de la xarxa, especialment en període de pluges.

  Els informes tècnics recomanen esta obra, ja que a més de racionalitzar el trajecte de l'aigua residual actua sobre unes conduccions que pel seu estat i proximitat al mar reben nombroses filtracions d'aigua de nivell freàtic. Per a l'alcalde de la localitat, Wences Alós, "les contínues inversions que estem realitzant en clavegueram estan permetent una millora constant de la xarxa, encara que queda molt a fer a causa de la falta de renovació en les conduccions esdevinguda en les dues últimes dècades".

  D'altra banda, afirma que "l'ajuntament està realitzant un important esforç inversor amb fons propis i també amb fons de provinents d'altres administracions, principalment subvencions aconseguides de la Diputació de Castelló".

  Pujar