18 de novembre de 2019 18/11/19

Moncofa incorpora una màquina de compostatge a l'escola

Moncofa incorpora una màquina de compostatge a l'escola - (foto 1)

  La Regidoria de Medi Ambient posa en funcionament una màquina de compostatge en el col·legi municipal de Moncofa, el CEIP Avel•lí Corma.

  L'objectiu és que els més xicotets del municipi aprenguen conceptes de reciclatge i ecologia, a través de la implementació d'hàbits, com per exemple l'acció que realitzaran amb els alumnes que es queden en el menjador escolar.

  Una iniciativa en què els xiquets i xiquetes del menjador escolar recolliran les seues deixalles del menjar i les depositaran en les cubetes de la màquina de compostatge. Cada vegada que una alumna o alumne incorpore alguna deixalla, a través d'una roda, aquesta procedirà a l'activació de la màquina, que mourà el compostatge intern fins que estiga plena.

  Després de 6 setmanes, quan la matèria de deixalla s'haurà convertit en matèria orgànica, a cada xiquet i xiqueta se li entregarà una bossa (biodegradable), amb compost, explicant-los com és la funció del compost, per a què serveix i com s'empra, perquè al costat dels seus familiars, puguen realitzar les accions d'adob de plantes i flors domèstiques.

  Des de l'Ajuntament de Moncofa, tant el regidor de Medi Ambient, Pedro Sales, com la regidora d'Educació, Ana Gracia, declaren que acostar als més joves al món de la biologia i ecologia, és bàsic per a crear uns valors i accions familiars conjuntes en la cura del medi ambient.

  ocultar
  Moncofa incorpora una màquina de compostatge a l'escola
  Pujar