elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa impulsa el comerç local i el valencià

Moncofa impulsa el comerç local i el valencià
  • Lola Alós: “Cal tindre en compte que els comerços i els autònoms són els que donen vida al poble en el dia a dia”

MÉS FOTOS
Moncofa impulsa el comerç local i el valencià - (foto 2)
Moncofa impulsa el comerç local i el valencià - (foto 3)

L'Ajuntament de Moncofa ha posat en marxa una nova campanya per a promoure l'ús del valencià al poble a través del comerç local. La campanya ‘Compre en valencià. Jo compre local’ té, a més, l'objectiu d'impulsar les vendes en els establiments del municipi aprofitant que ara comença la temporada de vendes de Nadal.

Este projecte de promoció del valencià, que l'Ajuntament de Moncofa impulsa en col·laboració amb la Xarxa Aviva, inclou el repartiment de bosses de ràfia entre els comerços perquè les distribuïsquen entre els clients que facen allí les compres. En les bosses, que són d'un material sostenible amb el medi ambient, figura en valencià el vocabulari més bàsic que s'empra en els comerços i els serveis que presten, com poden ser perruqueria, carnisseria, òptica, rellotgeria, impremta, esport, electrodomèstics, llibreria, estètica, sabateria, roba…

Lola Alós, regidora de Comerç de Moncofa, ha explicat que “la intenció de l'equip de govern és doble, ja que d'una banda pretén promoure l'ús del valencià a l'hora d'anar a fer la compra i, d'altra banda, fomentar l'augment de les compres en els comerços locals per part tant dels veïns com dels visitants del poble en estes dates en les quals augmenten les vendes tradicionalment. Cal tindre en compte que els xicotets comerços i els autònoms són els que donen vida al poble en el dia a dia”.

D'altra banda, en les bosses, a través de diferents personatges representats per un home i una dona, es promou la igualtat entre les persones. “D'esta manera, des de l'Ajuntament de Moncofa promovem l'ús del valencià amb les compres en els comerços locals, així com la igualtat”, ha destacat Lola Alós. La regidora de l'equip de govern que lidera Wences Alós Valls confia que esta iniciativa ajude a sensibilitzar la població, però s'aprofita especialment la campanya de Nadal, que comença ara, per a ajudar els comerços de la localitat a augmentar les vendes al desembre i tractar de tancar tan bé com siga possible un any que ha sigut molt complicat pels efectes de la pandèmia pel coronavirus.

Pujar