8 d’agost de 2020 8/8/20

Moncofa fomenta les activitats d'igualtat, diversitat i tolerància

Moncofa fomenta les activitats d'igualtat, diversitat i tolerància - (foto 1)

  Des de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Moncofa s'ha donat este cap de setmana el tret d'eixida a tota una programació d'activitats d'igualtat, diversitat i tolerància. L'acte va arrancar amb la festa Orgull Moncofa que va tindre lloc durant el cap de setmana del 13 i 14 de juliol. Unes activitats que tenen una continuïtat al llarg del curs escolar, ja que des de la Regidoria d'Igualtat s'ha apostat per una prolongació anual en activitats dirigides als més xicotets de la casa, oferint contacontes sobre diversitat familiar al nivell infantil de 5 anys i a 5é de primària.

  Una altra de les novetats que s'oferirà este estiu serà la I Mostra de Cinema d'Igualtat, amb les pel·lícules 3 anuncis als afores i Wonder woman. Ambdues pel·lícules tindran lloc en la plaça Els Cucs els dies 24 i 31 de juliol, respectivament.

  Seguint en la programació, durant la pròxima tardor, el dia 25 de novembre amb motiu del Dia Contra la Violència de Gènere, tindrà lloc en el municipi una jornada festiva on es gaudirà d'una obra de teatre, Creatives en atur, un improvers feminista, contacontes, homenatge a les víctimes de la violència de gènere, etc.

  Una altra de les accions que es durà a terme des de la Regidoria d'Igualtat serà "Una Biblioteca Humana", activitat dirigida als jóvens del municipi; esta activitat es realitzarà en l'institut de Nules i els jóvens podran ser testimonis de les experiències d'un amo de casa, una persona transsexual, una esportista d'elit, una ex-drogodependent i una gitana empresària.

  Estes són algunes de les actuacions previstes perquè, segons declaracions de la regidora Ana Gracia, "fins i tot estant en el s. XXI, encara ens veiem obligats a fer una especial atenció a este tipus d'activitats per a conscienciar la població tant en temes sobre diversitat familiar com en temes de violència de gènere i d'igualtat entre hòmens i dones".

  Pujar