elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Moncofa destina els 900.000 euros de romanent a la lluita contra el covid i renovar el clavegueram

Moncofa destina els 900.000 euros de romanent a la lluita contra el covid i renovar el clavegueram
  • L'Ajuntament redueix el període de pagament a proveïdors a 11 dies

L'Ajuntament de Moncofa té previst incorporar enguany una mica més de 900.000 euros al pressupost amb l'objectiu de continuar renovant el clavegueram i complementar les mesures contra els efectes de la crisi provocada per la pandèmia.

Així ho ha explicat l'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, després de conéixer que l'informe d'Intervenció de la liquidació del pressupost de l'any passat apunta al fet que hi ha al voltant de 900.000 euros disponibles de romanents líquids. Es tracta de diners que l'Ajuntament té disponible en comptes i que Alós Valls vol que siguen invertits a solucionar els problemes més urgents.

“Les prioritats de l'equip de govern són invertir en infraestructures essencials, com la millora del clavegueram i alguns carrers del municipi, així com augmentar la inversió en ajudes per als autònoms i xicotets empresaris que pitjor ho estan passant per la crisi provocada pel coronavirus, però també deixant una mica de marge per si la situació es complica”, ha assegurat l'alcalde de Moncofa.

Així, l'equip de govern ha proposat als partits de l'oposició destinar mig milió d'euros en obres de clavegueram, un treball que s'ha mantingut especialment actiu a l'actual equip de govern del municipi després que fa ja més de cinc anys assumira la gestió del consistori però que encara presenta importants deficiències.

Cal recordar que, de cara als Pressupostos de 2021, l'Ajuntament de Moncofa està fent un esforç molt important en la lluita contra el COVID-19 amb una inversió de 350.000 euros, però ara també té previst complementar-lo amb aquest romanent, proposta que també comparteixen tant el Partit Popular com Compromís. L'objectiu de l'equip de govern és ajudar els autònoms i petites empreses a afrontar els greus efectes que està tenint la crisi sanitària en estos dos sectors especialment.

Pagament a proveïdors en tot just 11 dies

Este augment de les ajudes és possible gràcies a que l'Ajuntament de Moncofa continua millorant les seues ràtios d'eficàcia en la gestió, fins al punt que ja ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdors a tot just 11 dies al tancament de l'any passat. D'aquesta manera, és un dels consistoris de la província que està assumint els seus compromisos financers d'una manera més àgil.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “per a mi, igual o més important que les ajudes és que els proveïdors de l'Ajuntament, molts d'ells autònoms i petites empreses, cobren ràpidament pels treballs i serveis prestats”

L'alcalde posa l'accent en el fet que “l'eliminació del deute municipal, la baixada de taxes i impostos, i l'agilitat a l'hora de pagar als nostres proveïdors ens permet ajudar als que més ho necessiten”.

Pujar