20 de gener de 2021 20/1/21

Moncofa arranca amb la primera “pequeasamblea”

Moncofa arranca amb la primera “pequeasamblea” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Moncofa arranca amb la primera “pequeasamblea” - (foto 2)

  Arranca la primera sessió de la PEQUEASAMBLEA al CEIP Científic Avel·lí Corma, de Moncofa. Un grup de 14 alumnes de l’escola, amb composició paritària, ha tingut el privilegi d’inaugurar esta iniciativa del municipi, promoguda per la Regidoria d’Igualtat i integrada en un pla d’accions destinades a promoure la igualtat efectiva i erradicar la violència masclista.

  Este projecte pioner s’ha iniciat amb l’elecció, mitjançant vot secret, d’un “pequealcalde”: David Grigg Peirats.

  En la primera sessió s’han introduït conceptes com PARTICIPACIÓ CIUTADANA i TRANSPARÈNCIA, a més de presentar la importància de les accions promogudes des de la Regidoria d’Igualtat. Els i les alumnes integrants d’esta PEQUEASAMBLEA hauran de reflexionar al llarg del curs sobre què cal canviar per tal de millorar la vida dels habitants del poble i fer que siga un espai més igualitari i lliure de masclisme. Els integrants de la PEQUEASAMBLEA proposaran accions concretes a l’Ajuntament, que n’escollirà una per tal de fer-la realitat.

  La PEQUEASAMBLEA també estarà present en diversos actes municipals. El primer tindrà lloc el pròxim 23 de novembre a la plaça de l’Ajuntament, en companyia de l’alcalde del municipi, Wenceslao Alòs, i la regidora d’Igualtat, Ana Gracia, entre d’altres. Representants polítics i pequerepresentants de Moncofa proclamaran conjuntament el seu rebuig a tot tipus de violència masclista a través de la lectura pública d’un manifest. Este acte servirà, a més, de preludi a la jornada especial del dia 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebrarà a Moncofa amb teatre, contacontes, activitats infantils, cinema i lectures.

  Segons  la regidora d´igualtat, Ana Gracia: “Des de l´Ajuntament de Moncofa hem volgut portar a terme esta iniciativa a l’escola perquè els més menuts del nostre municipi ja siguen partícips dels problemes i de les solucions que es poden trobar en la nostra societat. Una activitat que ha sigut rebuda amb molt d´interés tant per part de l´alumnat com del professorat.”

  Pujar