21 de setembre de 2020 21/9/20

L’equip de govern entrega l’esborrany de pressupostos a l’oposició

L’equip de govern entrega l’esborrany de pressupostos a l’oposició - (foto 1)

  El volum de treball dels tècnics i el treball administratiu que acompanya la tramitació dels comptes públics del consistori ha fet que el lliurament de l'esborrany de pressupostos a l'oposició s'haja demorat fins a la setmana passada.

  Entre les causes pel retard es troben l'aplicació de la relació de llocs de treball i, conseqüència del decret del Govern central, la pujada del sou dels funcionaris (un 2,25%), així com la del salari mínim interprofessional (SMI), que afecta la contractació, per exemple, dels tallers d'ocupació.

  El pressupost planteja uns comptes que ascendeixen a 12,27 milions d'euros, davant dels 12,38 milions de l'any passat; s'observa per tant una disminució de 111.000 euros per la disminució d'impostos als veïns.

  Cal recordar que durant la present legislatura, a més de sol·licitar tres revisions cadastrals a la baixa, que acumulen una disminució del valor sobre el qual es calcula l'impost del 21%, el tipus impositiu de l'IBI ha passat del 0,65 al 0,5060.

  L'equip de govern, encapçalat pel popular Wences Alós, va fer lliurament a l'oposició de l'esborrany de pressupostos 2019 a mitjan setmana passada, i procedirà a convocar els partits de l'oposició, i els regidors no adscrits, a una reunió a principis d'esta.

  Els pressupostos arrepleguen un increment en la partida de personal pels efectes de la relació de llocs de treball i també per incorporacions en els departaments de serveis socials i recaptació per a "millorar els serveis als nostres ciutadans" assegura l'alcalde, Wences Alós.

  Alhora que deixa a la disposició de tots els grups 340.000 euros a l'espera de propostes en inversions. Per a l'alcalde "es tracta d'uns comptes socials i realistes, que culminen un projecte en el qual la voluntat de buscar acords i disminuir la pressió fiscal als nostres veïns ha estat sempre present", es culmina "un projecte de legislatura que ha millorat de forma considerable les expectatives del municipi i de tots els seus veïns".

  Entre els aspectes més destacats en la part de la despesa, es troba la partida destinada al foment de l'ocupació (497.886,95 €), Cultura (486.774,50 €) i Serveis Socials (247.488,64 €).

  La xifra total del nou pressupost arriba als 12 milions, molt lluny dels 31 milions que va arribar el pressupost de Moncofa l'any 2006. Anys en què uns pressupostos irreals, malgrat els grans ingressos, van generar un elevadíssim deute que va sobrepassar amb escreix els 10 milions d'euros.

  Segons les previsions, enguany l'equip de govern planeja deixar el deute en 300.000 euros, molt lluny dels 8 milions d'euros d'inicis de legislatura.

  Pujar