elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
600 ANIVERSARI

Les eleccions generals obliguen a canviar de data el desembarcament de Santa María Magdalena

Les eleccions generals obliguen a canviar de data el desembarcament de Santa María Magdalena
  • Aquest 2023, Moncofa celebrarà el 600 aniversari de l'arribada de la patrona a la localitat

Cada 23 de juliol és especial a Moncofa. Milers de persones s'acosten a la platja per a esperar l'arribada de Santa María Magdalena. En la mar, l'esperen els portadors que, abillats amb el vestit mariner, trauen la imatge i la porten en processó fins a l'ermita.

Aquest 2023, es compleixen 600 anys des de l'arribada de la patrona a la localitat i la cita de l'estiu canviarà de data. La decisió del president del Govern de convocar les eleccions per al 23 de juliol, festa del desembarcament de Santa María Magdalena, ha obligat a canviar la data del desembarcament.

Així, la parròquia de Santa María Magdalena de Moncofa ha informat a través de les seues xarxes socials que el desembarcament serà el dilluns 24 de juliol “per a no coincidir amb les eleccions generals i facilitar que la gent puga acudir i participar en aquesta processó tan esperada per tots”.

Festa d'Interés Turístic Provincial

El desembarcament de Santa María Magdalena està declarada d'Interés Turístic Provincial. Se celebra cada 23 de juliol. La imatge parteix des del Port de Borriana.

Un total de 20 mariners i pescadors són els responsables del trasllat que culmina sobre les 20.00 hores. A la seua arribada a la platja, les autoritats, la reina i la seua cort d'honor els esperen.

Després de la seua arribada, i posterior desembarcament en la riba on la multitud comença a banyar la imatge amb l'aigua de la mar, la Santa recorre en processó els carrers de la localitat en un recorregut que acabarà en l'ermita que porta el seu home i presidirà una missa en el seu honor.

El Desembarcament de Santa María de Moncofa destaca per la seua originalitat, i és que es tracta d'un acte únic i singular en el qual la història es pot palpar en l'ambient. Una dada curiosa sobre aquesta celebració, és que es tracta de la processó marinera més antiga i amb més tradició de totes les que tenen lloc en el territori valencià.

Pujar