13 d’agost de 2020 13/8/20

Disfruta de la Pasqua en la Moncofa més diversa

Disfruta de la Pasqua en la Moncofa més diversa  - (foto 1)
  • Actes religiosos, culturals, música, monòlegs, activitats per als més xicotets... la localitat castellonenca es converteix en la destinació triada per a moltes famílies i grups d'amics que busquen la millor combinació per a les vacances de Setmana Santa

MÉS FOTOS
Disfruta de la Pasqua en la Moncofa més diversa  - (foto 2)
Disfruta de la Pasqua en la Moncofa més diversa  - (foto 3)

Moncofa ofereix cultura, tradició, esport, entreteniment, platja i interior. En definitiva, Moncofa és 'un mar d'activitats' per a famílies, parelles, amics... i tot açò es pot disfrutar esta Setmana Santa.

Perquè durant estes dates, moltes famílies aprofiten per a eixir uns dies de casa, coincidint amb les vacances de Pasqua, i aprofitar el bon temps que ja arriba amb la primavera. Moncofa s'ofereix com la destinació ideal per a aquells que busquen tranquil·litat però també activitats per a totes les edats.

Anar a la platja a menjar-se la tradicional mona o l'entrepà de llonganissa de pasqua, empinar el catxirulo o fer castells d'arena... tradicions que s'uneixen a la infinitat d'activitats que es proposen des de l'Ajuntament de Moncofa per a disfrutar d'una Pasqua completa i adaptada a tots els gustos.

I és que esta localitat castellonenca s'ha convertit en una destinació triada per un turisme familiar que cerca tant gaudir de sol i platja com d'activitats de tot tipus. La programació per a esta Setmana Santa conté un gran nombre d'esdeveniments que combinen la cultura, les tradicions, l'esport i l'entreteniment.

Setmana Santa moncofense

La Setmana Santa moncofense s'inicia a ritme de tambors en una sensacional tamborada que reuneix a les confraries de diferents llocs de la província. Un espectacle digne de veure com també ho és el Diumenge de Rams: els veïns es vesteixen amb les seues millors gales per a la benedicció de palmells i el posterior Viacrucis.

I per al Divendres Sant les gales són els capuchinos i vestes en la processó del Sant enterrament. Es tracta d'una bella processó on la imatgeria de la localitat recorre els carrers a pas d'adagi i ritme sec de tambor. No podem oblidar l'últim dels actes de la Setmana Santa, el Diumenge de Resurrecció. El carrer Major llueix un brillant tapís realitzat a mà i que serveix per a l'emotiva representació teatral de la trobada.

Programació per a esta Setmana Santa

Per a enguany, l'Ajuntament de Moncofa ha preparat activitats molt interessants. Comença la programació amb la Fira Chill Out que tindrà lloc en el passeig Marítim els dies 29, 30, 31, de març i 1 i 2 d'abril amb llocs artesans, animació, música al són dels tambors, zona chill out, zona infantil, conta contes, i moltes sorpreses més.

La música també serà protagonista la nit del dissabte del 31 de març amb una festa de Dj's amb el dj resident Alex Vila i com dj convidat Paco Moliner, carregats amb una infinitat de repertori musical. Este esdeveniment tindrà lloc a partir de les 23.00h en la zona de Pedraroja.

I per als més xicotets, el dia 3 d'abril comença l'Escola de Pasqua en horari de 9:00/13:30 en el col·legi públic Avel·lí Corma, els dies 3, 4, 5 i 6 d'abril. A més, els dies 7 i 8 d'abril, a la vesprada a partir de les 17:00h es realitzaren activitats infantils en la plaça Na Violant.

Música, activitats infantils i humor, que també cobrarà protagonisme el dia 8 d'abril. Esta vesprada, a partir de les 18:30h en el local polifuncional, la comissió de festes ha organitzat una vesprada diferent amb els monòlegs de Pablo dels Reis i Eugeni Alemany. Les entrades estaran a la venda tant en comerços locals com en www.comissiomoncofa2018.escenaonline.es fins a completar l'aforament del local.

Respecte a les activitats religioses, el dia 23 de març a les 18.30h se celebrarà la missa i la processó de la Verge dels Dolors. El 24 de març a les 19.15 viacrucis pels carrers del poble, el diumenge 25 a les 12h tindrà lloc el tradicional dia de la benedicció de rams en la plaça el Pla i a continuació processó i missa.

El Dijous Sant 29 de març a les 19h missa del Sopar del Senyor i a les 22.30h Hora Santa. El 30 Divendres Sant a les 22:00h tindrà lloc la processó del Sant Enterrament pels carrers del poble. Dissabte 31 a les 22h solemne vigília pascual i finalitzarem amb el diumenge 1 d'abril a les 11h amb la processó de la Trobada i missa de Pasqua.

Pujar