29 d’octubre de 2020 29/10/20

La Diputació finança amb 105.000 euros la renovació del col·lector d’aigües residuals del carrer Germans Pinzón de Moncofa

La Diputació finança amb 105.000 euros la renovació del col·lector d’aigües residuals del carrer Germans Pinzón de Moncofa - (foto 1)
  • Les obres estan finançades íntegrament pel Pla 135

MÉS FOTOS
La Diputació finança amb 105.000 euros la renovació del col·lector d’aigües residuals del carrer Germans Pinzón de Moncofa - (foto 2)

En un termini màxim de dos mesos hauran acabat les obres de renovació del col·lector d’aigües residuals del carrer Germans Pinzón de Moncofa. Aquesta és la previsió que manegen els operaris que treballen en la modernització “d’aquest servei públic essencial que reclamava una intervenció urgent”, ha explicat el president de la Diputació, José Martí, qui ha visitat aquest matí la zona marítima moncofina per a supervisar l’avanç de les obres, sufragades íntegrament per la institució provincial a càrrec del Pla 135. En concret són 105.000 euros els que es destinaran a la substitució de l’actual canonada per una de nova, “ja que es tracta d’una de les més velles de la zona, amb més de 50 anys d’antiguitat, i es trobava ja en un estat de conservació d’allò més preocupant”, han assegurat des de fonts de l’obra.

En la seua visita, Martí ha estat acompanyat pels diputats de Concertació amb els Ajuntaments i de Cicle Integral d’Aigua, Ximo Huguet i Ignasi Garcia respectivament, i per l’alcalde de la localitat, Wenceslao Alós, qui ha qualificat la renovació de la xarxa pública de clavegueram com “una prioritat que s’ha de considerar a nivell provincial”. D’altra banda, també ha recordat que l’Ajuntament està portant a càrrec aquest menester per fases amb finançament provincial.

Des de la Diputació, el diputat Ignasi Garcia ha evidenciat que “la necessitat de renovar les canalitzacions es fa palesa cada dia i en cada poble, ja que la ciutadania pateix de seguida el seu funcionament deficitari”. A més, ha dit, “en municipis de costa com Moncofa, la salinització accelera l’envelliment del clavegueram genera problemes en el procés de depuració”. Per aquest motiu, “des de la Diputació estem fent esforços per a actualitzar les instal·lacions i fer més eficient la gestió dels nostres recursos hídrics mitjançant la separació de les aigües pluvials i les aigües negres que apleguen a les EDAR”.

Per la seua banda, Ximo Huguet, com a diputat de Concertació amb els Ajuntaments, ha subratllat el paper de la Diputació com a ajuntament d’ajuntaments i ha posat en valor “l’esforç i el difícil encaix de boixets que en les últimes setmanes hem fet per a augmentar considerablement els fons destinats als nostre municipis perquè puguen portar a terme actuacions com aquesta”. Al fil d’aquesta qüestió, José Martí ha assegurat que tots els municipis de Castelló, entre ells Moncofa, “rebran l’any que ve el doble de subvenció directa gràcies a l’adhesió de la Diputació al Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat, el que podran invertir en allò que creguen convenient, ja siguen noves infraestructures, manteniment o creació de serveis, cultura, ajudes, etc.”. A més a més, també s’han flexibilitzat les bases del Pla 135 perquè els ajuntaments “tinguen més autonomia, perquè ja és hora que els tractem com són, majors d’edat”.

Pujar